Sarayönü’ne büyük kaynak

Bölgesel Amatör Lig'de zorlu bir sezona girmeye hazırlanan Sarayönü Belediyespor'a ilk destek Sarayönü Belediyesi'nden geldi. Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısında futbol kulübüne 250 bin TL'lik kaynak aktarıldı.

Sarayönü Belediyespor'a can suyu. Tek gelir kaynağı bağış ve yardımlar olan Sarayönü Belediyespor'a Sarayönü Belediyesi'nden 250 bin TL ayrıldı. Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısında Sarayönü masaya yatırılırken, kulübe 250 bin TL kaynak aktarımı yapıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak; hedefin 3. Lig olduğunu yineleyerek, "Takımımız çalışmalara başladı. Transfer çalışmaları antrenörümüz Osman Durmuş'un verdiği rapor doğrultusunda devam ediyor. Bu lig masrafı olan ancak geliri olmayan bir lig. Bu nedenle bir an evvel profesyonel lige yükselmek istiyoruz. Grubumuzda ki takımlar ne kadar iddialıysa biz de o kadar iddialıyız" dedi.Profesyonel Lige çıkmak için ellerinden gelen desteği futbol kulübüne vereceklerini kaydeden Solak; kulübümüz belediye bünyesinde. Yeni oluşturduğumuz yönetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Biz de çok fazla yanlarında olamasak da tüm gücümüzle arkalarında destekçileriyiz. Son yaptığımız meclis toplantısında kulübümüze 250 bin TL'lik kaynak ayırdık. Belediye'den sağlayabileceğimiz maddi destem bu kadar. Bir sezonun ortalama bütçesi 400-500 bin TL civarında. Kalan kısmı da Sarayönü köyüyle kasabasıyla sağlayabilecek güçte. Köyü, kasabası, mahallesiyle tüm Sarayönü bir bütün olup bu sene hasrete son vereceğiz" diye konuştu. 

Belediye başkanlığından önce AK Parti İlçe Başkanlığı yapan Solak, Sarayönü'nün son yıllarda spor tesisi açısından bir atılım içerisinde olduğunu belirterek, "Maçlarımızı oynadığımız stadyumda ki küçük eksiklikleri kısa süre içerisinde gidereceğiz. Tribünlerimiz AK Parti iktidarı döneminde İl Özel Müdürlüğü tarafından koltuklandırılıp, üzeri kapatılmıştı. Zeminde problemler var ancak bunu da önümüzdeki sezon gidermeyi planlıyoruz. Ladik Mahallesi'nde ki halı sahamız faaliyete girdi. Sarayönü'nde ki halı sahamız ise göreve geldiğimizde sadece su basmanı ve altyapısı tamamlanmıştı. Bu tip tesislerde esas maliyet, zemini örten halı. Hem halı sahamız hem de içerisinde havuzunda yer aldığı kompleks 1 ay içerisinde hazır hale gelecek" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri