Sarayönü'nde liseli öğrenciler Estonya'ya gitti

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Estonya'ya gitti
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'nden bir grup, Hacivat-Karagöz ve Nasreddin Hoca ile ilgili Comenius Avrupa Birliği Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında Estonya'ya gitti.
     29 Nisan'a kadar Estonya'nın Viljandi şehrinde bulunacak olan heyet, Comenius ortaklarına ve Estonya halkına Türk kültürünü tanıtmak, ülkemizin tarihini, doğal güzelliklerini daha yakından tanıtımına katkı sağlamak amacıyla temaslar yapacak.
     Geziye katılacak öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan heyet, Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız'ı makamında ziyaret ederek gezi hakkında bilgi verdi.
     Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız, Hacivat-Karagöz ve Nasreddin Hoca başlığı altındaki projenin Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi koordinesinde olmasından memnuniyet duyduklarını bildirdi.
     Projeye katılan ve emeği geçen herkese teşekkür eden Yıldız, ''Estonya'da bırakacağınız Türkiye izleniminin başarılı olacağına inanıyorum. Eminim ki bu tür aktiviteler ve gezilerin kaynaşma amacıyla kullanılması, hem ortak olduğumuz Estonya, İtalya, Romanya ve Portekiz'den insanlarla bizleri ilişkiler açısından daha çok bağlayacak, belki de gelecekte Avrupa'da ortak bir yaşamın hiç de zor olmadığını Comenius ortakları da görecek'' dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri