Sarayönü'nde kahvehane ve internet kafeler uyarıldı

Sarayönü Emniyet Amirliğince, kahvehane ve internet kafe işletmecileri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi
Emniyet Amirliğinde yapılan toplantıya, Sarayönü Emniyet Amiri Gani Yüce, Komiser Yardımcısı Rasim Akgül, ilçedeki kahvehane ve internet kafe sahipleri katıldı.
Toplantıda ilçede sigara kontrollerinin artacağına dikkat çeken Emniyet yetkilileri, sigara içenler ve içirenler hakkında yasal işlem yapılacağını, ceza kesileceğini açıkladı.
Toplantıda konuşan Emniyet Amiri Gani Yüce, kanunlar çerçevesinde belirlenen kurallara uyulması açısından bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek, ''Kahvelerde ve internet kafelerde sigara yasağına son zamanlarda uyulmuyor. Bu kurallara sizin de uymanız gerekmektedir. İlçemizde bazı işletmelere sigara cezası kesildi. Bizim, vatandaşımıza ceza kesmek gibi bir isteğimiz yok. Ceza, caydırıcılık anlamında değil birbirimize saygı anlamında olmalıdır. Ceza en son yapacağımız aşama olmalıdır'' diye konuştu. İşletme sahiplerine kapalı mekanlarda sigara içme cezasının 75 lira olarak uygulanacağı, sigara içilen mekanlara verilecek cezanın ise Belediye Meclisi tarafından belirleneceği açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri