Sarayönü'nde anne ve çocuk eğitimleri

Sarayönü'nde anne ve çocuk eğitimleri devam ediyor
Ağustos ayı başında açılışı yapılan, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından uygulamaya alınan ''Anne Çocuk El Ele Hep Beraber Eğitime'' adlı projede işler yolunda gidiyor. 
Proje Eğitmeni ve Sorumlusu Hülya Bestil, yaptığı açıklamada, şu anda 25 anneye eğitim vermekte olduklarını belirterek, şunları kaydetti: 
''Bilinçli anneler yetiştirebilmek amacıyla annelerimize sağlık, çevre, temizlik, beslenme, çocukla iletişim ve benzeri konularda bilgiler aktarıyoruz. İki öğretmen ve iki eğitim yardımcısı ile anne eğitimlerimizin yanı sıra 40 çocuğumuza da eğitim vermeye devam ediyoruz. İyi bir nesil yetiştirebilmek için çocuklarımıza verdiğimiz okul öncesi eğitimde çocuklarımızın, oyun kültürleri ve öz bakım becerileri gelişiyor. Kazandırılan temizlik alışkanlığının yanında, çocuklarımız sosyalleştirilerek, bireysel gelişimleri sağlanırken; zeka gelişimlerine de yardım ediliyor. Ayrıca proje kapsamında çocuklarımıza birlikte hayvanat bahçesine gezi düzenleyeceğiz ve bir de hatıra ormanı oluşturacağız.''
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri