Sarayönü'nde 2. Etap TOKİ Konutları yapılacak

Sarayönü'nde büyük ilgi gören TOKİ Konutları'nın ikinci etabı için talepte bulunuldu

Sarayönü'nde büyük ilgi gören TOKİ Konutları'nın ikinci etabı için talepte bulunuldu.
Sarayönü'nde 2. Etap TOKİ Konutları için 512 ön talep toplanırken, Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız ve AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Solak, bu taleplerle birlikte Ankara'ya giderek yetkililerle bir araya geldi.
Sarayönü'ne 2. Etap TOKİ Konutları yapılacak. İlçede yapılan ön talep çalışmasında 512 kişi TOKİ Konutları için talep de bulunurken, belirlenen arsada 140-150 konutun yapılacağı öğrenildi.
Ön taleplerin alınmasının ardından ilçedeki genel havanın olumlu olması üzerine bir araya gelen AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Solak ile Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız, AK Parti İlçe Başkanlığı'nın organizesinde Ankara'ya ziyaret gerçekleştirildi.
Burada TOKİ yetkilileri ile görüşen kurmaylar, herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını açıkladı.
Görüşmelerin oldukça olumlu geçtiğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Solak, şunları kaydetti:
''Sarayönü halkının yaptığı talep doğrultusunda Sarayönü'nün siyasetçileri olarak gerekli girişimleri başlattık. Vatandaşlarımızın bu talebine duyarsız kalamadık. Kaymakamımız Kemal Yıldız ile birlikte gittiğimiz Ankara'da yaptığımız görüşmeler oldukça olumlu geçti. Şu anda bir problem görünmüyor. Hafta içerisinde konutların yapılacağı arsanın koordinatları TOKİ'ye bildirilecek. Bununla birlikte resmi süreçte başlamış olacak. Daha sonra gerçek talep toplamaya geçilecek. Bu talep toplamanın ardından net rakam ortaya çıkacak. Belirlenen arsaya 140-150 konut sığabiliyor. Bu konutlar 90 metrekare ve 120 metrekare olarak planlanıyor. Şu anda maliyet konusunda net bir rakam yok. Gerçek talepler toplanıp, ihale yapıldıktan sonra net bir rakam ortaya çıkacak.''
Bu talebe duyarsız kalmayan ve destek verenlere teşekkür eden Solak, ''Başta Kaymakamız Kemal Yıldız olmak üzere bu sürece katkıda bulunan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu Sarayönü'nün ileri gitmesi ve gelişmesi için önemli bir adım'' diye konuştu.
AK Parti Hükümetinin, toplu konut alanında son 8-9 yılda büyük çalışmalara imza attığını ifade eden Solak, bu imkanı sunanlara teşekkür etti.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri