Sarayönü Tarım Kredi'den çiftçiye kredi kolaylığı

Tarım Kredi Kooperatifleri, vadesinde ödenmeyen kredilerin yüzde 75'inin ödenmesi durumunda, yeniden nakdi kredi kullanma imkanı tanıdı.

Tarım Kredi Kooperatifi Sarayönü Müdürü Mustafa Yiğit, yayımlanan genelge doğrultusunda vadesi geçen borçlarının asgari yüzde 75'ini ödeyen ortaklara yeni kredi kullandırılabileceklerini belirtti. 
Yiğit, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: ''Kredi, mevcut borcun asgari yüzde 75'inin ödendiği aynı gün kullandırılabileceği gibi, kanuni takipteki krediler hesabında borcu bulunan ortaklar için yeni Kredi Genel Sözleşmesi düzenlenmesi ve üst kuruluş onayı gerektirenler için onay işlemlerinin ikmal edilmesi gibi nedenlerle müracaat tarihinden itibaren 30 gün içerisinde de kullandırılabilecek. Kredinin, müracaat tarihinden sonraki 30 günlük süre içerisinde kullandırılması halinde, kalan borç tutarı için geçen sürede tahakkuk ettirilecek faiz tutarı, kullandırılacak kredi tutarına ilave edilecek. Vadesi geçen kredi borcu icra takibinde olan ortaklar ise avukatlık ve icra takip masraflarını ayrıca ödemeleri kaydıyla bu imkandan faydalanabilecekler.''

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri