Sarayönü Niğde önünde

Terfi maçlarının ilkinde Yozgat’ı 5-2 mağlup eden Sarayönü, bugün Niğde Belediyespor ile final için karşı karşıya gelecek. Hasan Doğan Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma Saat 16.00’da başlayacak

TFF 3. Lig’e terfi maçları Ankara Grubu’nda geçtiğimiz gün başlayan heyecan devam ediyor. Oynanan ilk maçlar sonunda Çatalhöyük Çumra Belediyespor, normal süresi 2-2 berabere biten maçta Antalya Demre Belediyespor’a penaltılarla 5-3 yenilerek turnuvaya veda etti. Sarayönü Belediyespor ise Yozgat Sorgun Belediyespor’u 5-2 mağlup ederek turnuva dışına itti ve yoluna devam etti.

Çatalhöyük Çumra Belediyespor, Konya’ya hüzünlü dönerken, bir üst tura çıkma başarısı gösteren Sarayönü Belediyespor, bugün ikinci sınavını verecek. Temsilcimiz ilk maçta Çankırı Köyhizmetleri’ni 9-0 mağlup eden Niğde Belediyespor ile final için karşı karşıya gelecek. Hasan Doğan Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma Saat 16.00’da başlayacak.
Yeşil-siyahlılarda önemli bir eksik bulunmazken, Yozgat maçı öncesinde ayağını burkan ve ikinci yarına maça dahil olan Nuri ile yine Yozgat maçında sakatlanarak oyun dışına çıkan Ziya’nın durumları ise bugün zorlu maç öncesinde belli olacak. Niğde Belediyespor’u mağlup ederek finale adını yazdırmanın hesaplarını yapan Sarayönüspor’un Emrah, Bahadır, Erol, Turan, Ziya, Serkan, Ali, Ali Osman, Gökhan, Tayyar ve Hakan 11’i ile çıkması bekleniyor.
Öte yandan geçtiğimiz gün oynanan Yozgat Sorgun Belediyespor maçında yeşil-siyahlı ekibi Konya futbol camiası yalnız bırakmadı. ASKF yönetim kurulu ile Konya futbolunun antrenör ve diğer kulüp başkanları da zorlu sınavda Sarayönüspor’a destek oldular. Bugün oynanacak maçta yine Konya futbolunun yeşil-siyahlılara destek olması bekleniyor. Ayrıca temsilcimizde teknik adam Niyazi Kart ve yardımcısı Ercan Savrum, bu sene ilk kez terfi maçlarına katılan başarılı futbolcuları zorlu maç öncesinde motive etmek için büyük çaba sarf ettiler.
Yeşil-siyahlı ekibin yardımcı antrenörü Ercan Savrum, oynadıkları ilk maçta terfi maçlarına ilk kez katılmanın heyecanını ve stresini yaşadıklarını söyledi. Rakipleri Yozgat’ın maç öncesinde favoriler arasında gösterilmediğini ifade eden Savrum; “Ancak Yozgat ayağa iyi top yapan ve koşan bir ekip. İlk yarıda bizi biraz zorladılar. Ancak ikinci yarıda üzerimizdeki baskıyı attık ve haklı bir galibiyet alarak Bir üst tura geçmeyi başardık. Bugün oynayacağımız Niğde Belediyespor maçında ise yine kazanmaktan ve faile çıkmaktan başka bir şey düşünmüyoruz. İyi bir ekibiz, Konya’yı en iyi şekilde temsil etmek ve 3. Lig hedefi için emin bir adım daha atmak istiyoruz” diye konuştu.
ÇATALHÖYÜK ÇUMRA EVİNE DÖNDÜ
3. Lig’e terfi grup maçlarında Ankara’da mücadele eden bir diğer temsilcimiz Çatalhöyük Çumra Belediyespor ise evine hüzünlü döndü. Normal süresi 2-2 berabere biten maçta Antalya Demre Belediyespor’a penaltılarla 5-3 yenilerek turnuvaya veda eden Çumra’da moraller bozuk. Maçın başından itibaren rakibi karşısında üstün bir futbol ortaya koyan yeşil-kırmızılılar, ilk yarıyı 23. dakikada Tevfik’in attığı golle 1-0 önde kapadı. İkinci yarı temsilcimiz skoru koruma sevdasına düşünce 51. dakikada rakip takımdan Gökay skoru 1-1 yapan golü attı. 57. dakikada yine Gökay takımını öne geçiren golü attı ve skor 2-1 oldu. 62. dakikada sahneye çıkan H.Hüseyin temsilcimizi beraberliğe taşıyan golü kaydetti ve maçın normal süresi 2-2 tamamlanınca uzatmalara gidildi. Uzatmalarda da gol gelmeyince seri penaltı atışlarına geçildi ve rakibin üç penaltıyı gole çevirmesine karşın sadece tek penaltıyı gole çeviren Çatalhöyük Çumra Belediyespor turnuvadan elendi.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri