Sarayönü ilkleri yaşadı

Bölgesel Amatör Lig'in kurulduğu günden bu yana, ligde başarıyla mücadele eden Sarayönü Belediyespor, 5 sezondur mücadele ettiği ligde ilk defa Play-Out maçı oynadı.

Küçük bir ilçe olmasına rağmen büyük il takımlarına kafa tutarak büyük bir saygınlık kazanan yeşil siyahlılar, bu yıl Bölgesel Amatör Lig serüvenindeki en kötü sezonunu geçirdi. Ligi 2 defa 6. sırada tamamlayan yeşil-siyahlılar, 2014-2015 sezonunu 9. sırada tamamladı. 2010-2011 sezonunu 29 puanla tamamlayan Sarayönü Belediyespor bu sezon 34 puan toplamasına rağmen daha güçlü grupta yer almanın sıkıntısını sıralamada yaşadı. Sezona arka arkaya aldığı 5 mağlubiyetle başlayan Sarayönü Belediyespor, antrenör değişikliğine gitse de, bu kötü başlangıcın bedelini sezon sonunda ödedi. Buna rağmen son düzlükte Akşehirspor'un 4 puan önüne geçen yeşil-siyahlı ekip eline geçirdiği avantajı son karşılaşmasında aldığı mağlubiyetle yitirerek, grubu ilk kez Konya ikincisi olarak tamamladı.

Bölgesel Amatör Lig'in kuruluş tarihinden bu yana ilk defa Play-Out maçına kalan Sarayönü Belediyspor, aynı zamanda puan cetveli sıralamasında da ilk defa bu kadar aşağılarda yer aldı. 5 yıl boyunca ilk kez sıralamada gerilere düşen yeşil-siyahlı ekip, gerisinde kaldığı Akşehirspor'a sadece 1 puan kaptırmasına rağmen Süper Amatör Lig ikincisi Karapınar Belediyespor'la Play-Out maçı oynadı. Rakibini 2-1 yenen yeşil-siyahlı ekip Bölgesel Amatör Ligde 6 sezonunu geçirme hakkını elde etti.

UNVANINI KORUDU

Bölgesel Amatör Lig'in kurulduğu günden bu yana, ligde başarıyla mücadele eden Sarayönü Belediyespor, ilk kez oynadığı Play-Out maçının ardından kümede kalarak ligin en tecrübeli ve küme düşmeyen tek ekibi unvanını korudu. Sarayönü Belediyespor Bölgesel Amatör Ligde her sezon kümede kalırken bir çok Konya ekibi ise bu lige gelip geri düştü.

EL ELE VEREREK  BAŞARILI OLACAĞIZ

Sarayönü Belediyespor Başkan Yardımcısı Erdal Demirpolat, iddialı açıklamalarda bulundu. Güçlü bir kadro ile yönetimi devraldıklarını kaydeden Demirpolat, "Kulüp Başkanımız Nafiz Solak'ın önderliğinde taraftarlarımız ile birlikte başaramayacağımız iş yok" dedi.

Güçlü bir oluşumun meydana geldiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Erdal Demirpolat, "Geçen kısa süreye rağmen tüm Sarayönü halkının desteğini arkamızda hissediyoruz. Sarayönü halkı ile el ele vererek başarılı olacağız. 3.Ligin kapısından dönen Sarayönü Belediyespor'u bu sezon başarıya ulaştıracağız. Hedefimiz 3. Lig. Başkanımız Nafiz Solak sporsever bir insan. Onun başarıyı istiyor olması bizim için yol gösterici olacak. Birlik beraberliği sağlamamız durumunda başarıya ulaşacağız" dedi. Sarayönü ilçesini sosyal bir ilçe haline getirmek için de çalışmalar yapılacağını kaydeden Demirpolat,    "Sarayönü şu anda sadece futbolla anılan bir ilçe. Futbolun yanına başka branşları da ekleyeceğiz. Folklor, Atcılık, Yüzme, Atletizm, Satranç ve Masa Tenisi gibi branşlar da faal hale gelecek" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri