Sarayönü Belediye hedefi belirledi

İlk kez oynadığı Play-Out maçını kazanarak Bölgesel Amatör Ligde 6. Sezonunu geçirme hakkını elde eden Sarayönü Belediyespor yeni sezona umutla bakıyor.

İlk kez oynadığı Play-Out maçını kazanarak  Bölgesel Amatör Ligde 6. Sezonunu geçirme hakkını elde eden Sarayönü Belediyespor yeni sezona umutla bakıyor. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yeni sezon için hedeflerinin Şampiyonluk olacağını pırıl pırıl bir ekip oluşturacaklarını söyledi.     

Bölgesel Amatör Lig'de gelecek sene 6. yılını geçirecek olan yeşil siyahlılar, ligde düşmeden 6. sezona yürüyecek az sayıdaki takımdan bir tanesi. Lig'in en tecrübelilerinden olan Sarayönü Belediyespor'da ise gelecek sezonun hedefi şimdiden şampiyonluk olarak belirlendi. Sezonu değerlendiren Sarayönü Belediyespor Başkanı Nafiz Solak, bu sezon bireysel hatalardan çok çektiklerini ifade etti. Gelecek sezon, takımın omurgasını koruyarak nokta atışı transferlerle takımı güçlendireceklerini ifade eden Solak, 6. sezonda hedefi, 3. Lig olarak gösterdi.

İL TAKIMLARI İLE MÜCADELE ETTİK

Futbolda sonuç tahmin etmenin çok zor olduğunu ifade eden Solak, "Bireysel küçük bir hata tüm takıma ve hatta sezona mal olabiliyor. Biz bu sene çoğu zaman hatalı hakem kararlarının ve bireysel basit hataların kurbanı olduk. Buna karşılık takımımızın kondisyonu ve mücadele gücü yüksek olduğu için toplandıktan sonra iyi puanlar topladık. Bizim takımımız aslında Konya ikincisi olacak bir takım değil. Bu takım grupta ilk üçe girecek bir takım. Bunu takımımız kendini bulduktan sonra sezonun ikinci yarısında daha iyi gördük. Tabi bunun yanı sıra mücadele ettiğimiz grupta hem maddi, hem de büyüklük olarak çok güçlü il ve il düzeyindeki ilçe takımlarının olması bizi zorlayan faktörlerden birisi oldu. Bir anlamda devlerle mücadele ettik" şeklinde konuştu.

YENİ SEZONDA 2 SAHAMIZ OLACAK

Spora yatırım yapaya devam ettiklerini belirten Solak, "Önümüzdeki sezona büyük ihtimalle suni çim sahamız yetişecek. Her şeyiyle dört dörtlük UEFA standartlarında bir saha olacak. Ağır kış şartlarında karşılaşmalarımızı burada oynayacağız. Kaliteli bir saha oyun kalitemizi de arttıracaktır. Bu şekilde ağır kış şartlarında çim sahanın olumsuzluklarından kaynaklanan durumları da en aza indirmiş olacağız. Biri çim, biri suni çim iki adet sahamız olacak" dedi.

HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK

Takım içerisinde çok iyi oyuncular bulunduğunu belirten Solak, "Sezon içinde yaptığımız en iyi işlerden biri Abaka'yı takımımıza kazandırmak oldu. Hem ilçemize renk katarak seyircilerimizin sevgilisi oldu hem de oyun kalitesi ve golleriyle takımımız sırtlayan oyunculardan oldu. Bunun yanı sıra bölgemizin çocuğu olan Ahmet Sarı'dan da çok memnun kaldım. Gerçekten çok güzel gollere imza attı. Ayrıca 4 oyuncumuz Amatör Milli Takıma seçildi. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı. Takımımızın iskeletini çok fazla bozmadan takviyelerle yeni sezona hazırlanacağız. Eksiklerimizi çok iyi analiz ettik. Eksik bölgelerimizi en iyi oyuncularla güçlendirerek gelecek sezona şampiyonluğa oynayacak pırıl pırıl bir takım kuracağız. Bunun yanında şampiyonluk için bireysel hataları en aza indirebilecek oyuncularla çalışacağız. Yönetim ve hocalarımızla birlikte takımımızı tekrar bir masaya yatırıp hangi oyuncuların kalıp, hangi oyuncuların gideceğini değerlendireceğiz" dedi.

KOZAN’DAN FAZLAMIZ VAR EKSİĞİMİZ YOK

Sarayönü Belediyespor'un 6. sezonunda parlayacağını vurgulayan Başkan Solak, "Bizde Kozan Belediyespor'a benzeyen bir ışık olduğuna inanıyorum. Baktığımız zaman şampiyon olan Kozan Belediyespor öyle yıldız oyuncular oynamadı. Bir Ceyhan olsun, Meski veya Osmaniye olsun kağıt üzerinde daha güçlü ve yıldızlardan kurulu takımlar oluşturdu. Ama şampiyon bireysel hataları en aza indiren, takım oyununu en iyi oynayabilen, iyi motive olan Kozan Belediyespor oldu. Bir ayrıntı olarak ta her iki maçta da bireysel hatalardan dolayı Kozan Belediyespor'u elimizden kaçırdık. Şampiyon Kozan Belediyespor'dan fazlamız var eksiğimiz yok" ifadelerini kullandı.

KONYA OLARAK BİRLİK OLMALIYIZ

Konya takımlarının birbiriyle uğraşmaktan vazgeçmesi gerektiğine değinen Solak, "Bizim Konya takımlarıyla el ele olmamız lazım. Kendi içimizde rekabete girerek bir yere varamayız. Bu arada aramıza katılan Ereğili Belediyespor'u tebrik ederek başarılar diliyorum. Ahşehir ve Ereğli il ölçeğinde olan ilçe takımları. Nüfus olarak bizden çok büyükler ama bu ligin en tecrübelisi de biziz. Bir de grubumuzda mesafeler çok uzun. Federasyonla görüşerek gelecek sezon daha kısa mesafeli bir bölge isteyeceğiz. Ligin adı bölgesel ama bakıldığında Reyhanlı ve Dörtyol gibi Hatay'ın ilçelerine gitmez zorunda kalıyoruz. Bunu değiştirmek için girişimlerimizi yapacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri