Sarayönü Belediye 3. lige koşuyor

Bölgesel Amatör Lig 7. grupta mücadele eden Konya temsilcileri arasında en başarılı ekip olarak Sarayönü Belediyespor göze çarpıyor

Bölgesel Amatör Lig 7. grupta mücadele eden Konya temsilcileri arasında en başarılı ekip olarak Sarayönü Belediyespor göze çarpıyor. Ligde 2. sezonunu yaşayan yeşil-siyahlı ekip başarılı bir performans ortaya koyuyor. İlk sezonunda da başarılı olan Sarayönü Belediyespor 2. devrede düşüş yaşamış ve 3. Lige çıkamamıştı. Bu sezonda zirvenin 1 puan gerisinde yarışını sürdüren yeşil-siyahlı ekip kalan maçlarını kazanarak 3. Lige merhaba demek istiyor. Geride kalan haftada Afyon İhsaniye Belediyespor’u 5-2 yenen Sarayönü Belediyespor 43 puanla 3. sırada haftayı tamamladı.

Bitime 3 hafta kalan ligde Yeşil-siyahlı ekip önümüzdeki hafta sahasında Manavgat Belediyespor ile 21. hafta deplasmanda Emirdağspor ile son hafta ise Burdur Şekerspor ile karşılaşacak. Sarayönü Belediyespor’un 3. lig hedefinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini belirleyecek en önemli müsabaka deplasmanda lider Emirdağspor ile oynayacağı mücadele belirleyecek. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden Sarayönü Belediyespor Antrenörü Niyazi Kart” İhsaniye Belediyespor galibiyeti ile birlikte zirve takibimizi sürdürdük. Lider Emirdağspor ile aramızdaki puan farkı 1’e indi. Sarayönü Belediyespor olarak hedefimiz sezonun sonuna kadar oynayacağımız maçları kazanarak şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

SELÇUKLU VASAT BİR GÖRÜNTÜ ÇİZDİ

Grupta mücadele eden ve tek merkez takımı olan Selçuklu Belediyespor ise ilk sezonunda vasatın üzerine çıkamadı. 12 takımın mücadele ettiği ligde mavi-beyazlı takım 8. sırada yer alıyor. Selçuklu ekibi geride kalan haftada sahasında Demre Belediyespor’a 3-0 yenilerek 20 puanda kaldı. Mavi beyazlı ekip kalan maçlarını kazanarak ligi en iyi yerde bitirmek istiyor. Selçuklu Belediyespor grup maçlarını tamamladıktan sonra Amatör Küme Süper Grup 2.’si ile play-off müsabakası oynayacak. Bu maçı kazanan takım Bölgesel Amatör Ligde kaybeden takım ise Amatör Küme Süper Grupta yoluna devam edecek.

BEYŞEHİR SÜPER’E GERİ DÖNÜYOR

Geçtiğimiz sezon Amatör Küme Süper Grup Şampiyonu olarak Bölgesel Amatör Lige yükselen Beyşehir Belediyespor ilk defa mücadele ettiği ligde başarılı olamadı. Beyşehir ekibi geçirdiği başarısız sezonun ardından Bölgesel Lige veda ederek Amatör Küme Süper Gruba geri döndü. Beyşehir Belediyespor kalan 3 maçında prestij mücadelesi verecek. Beyşehir Belediyespor Antrenörü Nail Vurucu, iyi bir sezon geçiremediklerini ifade ederek” Beyşehir Belediyespor olarak iyi futbol oynuyoruz. Ancak iyi futbolu sonuca yansıtamadık. Kümeden düşmemiz garantilendi. Beyşehir Belediyespor olarak artık geride kalan maçlarımızı en iyi şekilde oynayıp tamamlamak istiyoruz” dedi. Öte yandan Beyşehir Belediyespor ligin 20.haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Burdur Şekerspor ile karşı karşıya gelecek.

FERHAT TÜRKOĞLU

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri