Sarayönü 3. ligi istiyor

Sarayönüspor, son 3 yılda büyük başarılara imza attı. 2007’den buyana oynanan 4 sezonda 3 kez şampiyonluk ipini göğüsleyen yeşil-beyazlılar, ilk kez 3. Lig’e terfi maçlarına katılacak

Sarayönüspor, 2009-2010 sezonuna iddialı girip ve hedeflerin en yükseğini seçmişti. 6’da 6 yaparak rakiplerine korku salmışlardı. Ne olduysa Sanayispor ile oynanan maçtan sonra oldu. Konya ekibi karşısında alınan mağlubiyet, rakipleri cesaretlendirmişti. 9. hafta sonunda 3. sıraya kadar gerilemişlerdi. Herkes ‘Sarayönü ne zaman iyi takım yapsa başarısız oluyor’ deyip inanç muhasebesine giriyordu. Fakat bu görüşe katılmayanlar vardı. Antrenörler Niyazi Kart, Ercan Savrum ve futbolcular. İşte onlar Pazar günü Sarayönü’nde şampiyonluk turu attılar.

62 yıllık tarihinde ilklere imza atılan bir sezon. Kolay değil tabi. 22 haftanın her biri ayrı bir final. Sezon öncesini de hesaba kattığımızda 8 aylık uzun bir maratonda birçok badireler atlatıldı. Geri döndürülen istifalar, takımdan ayrılan futbolcular. Bütün bunlara rağmen zirvede Sarayönüspor.
Medaş, karşısında alınan 1 puan hemen hemen işi bitirmişti. Mucizelere kalmıştı artık şampiyonluk dışında ki sonuçlar. Ama yine de ‘Acaba’ diyenler vardı. Kolay değildi, 90 dakika boyunca takımının arkasında olan taraftarın önünde mücadele etmek.
Bu ruh haliyle çıktı, 18 altın adam Çumra karşısına. Taraftarının desteğini arkasına alan Çumra ilk dakikalarda baskıyı kurdu. Fakat terinin son damlasına kadar sakat sakat mücadele eden altın adamlar, ev sahibi ekibe geçit vermedi. 20. dakikada rüzgarında yardımıyla Sabit’in attığı gol skorda ki dengeyi bozdu. Sarayönüspor kalesine doğru esen rüzgarın etkisinin azalmasıyla birlikte Çumra’nın da baskısı azaldı. İkinci yarıda oyunda ki dengeyi kuran Sarayönüspor, Ziya ve Talha ile beraberlik fırsatını değerlendiremedi. Gol kralı Tayyar’ın füzesi de direğe takılınca orta hakem Volkan Çetinkaya, Sarayönüspor’un şampiyonluğunu ilan eden son düdüğü çaldı. Şampiyon olmakla iş bitmiyor. Konya’da hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız alın size fırsat: ‘3. Lige Terfi Maçları.’ Takımı 3. Lige çıkartın görevinizi tamamlayın.
1946 yılında gayri resmi, 1948 yılında resmi tescili yapılarak sportif faaliyetlerine başlayan Sarayönüspor, Konya nahiyelerinde kurulan ilk kulüp olma özelliğini taşıyor. İlçeyi Konya amatör futbol liginde temsil eden Sarayönüspor geçmiş yıllarda voleybol ve atletizm şubeleri ile ilçe sporun hizmet etmiş.
1944 yılında Hatay’ın Babatorun nahiyesinde müdür olarak memuriyete başlayan Gençlerbirliği’nin ünlü futbolcusu Kâzım Özbay, 1947’de o zamanlar nahiye olan Sarayönü’ne tayin edilir. Kendisi gibi, Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Nejat Bey’de eski bir kalecidir. 37 yaşındaki Kâzım Özbay ve komutan, gençlere spor sevgisi aşılamak amacıyla onlarla futbol oynamaya başlayıp, daha sonra da kulüp çatısı altında toplamak amacıyla Sarayönüspor kurulur. Kurucular arasında kunduracı Ali Bican, Gözlü Devlet Üretme Çiftliği’nde memur olan Muhittin Yalçın, çiftçi Mehmet Büyükcengiz ve Mustafa Aydın’da bulunuyor. Konyaspor’a önemli oyuncular kazandıran Sarayönüspor’da Abdullah Kandemir (solbek Apo-emekli öğretmen) ve Zafer Konyaspor forması giyen oyuncular arasında yer aldı. Geçtiğimiz yıllarda Konya ASKF tarafından yapılan ödül töreninde Konya futboluna katkısından dolayı ödüllendirilen Sarayönüspor, bu futbolcuların dışında Konyaspor’a en fazla futbolcu veren kulüp oldu.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri