Saraybosna Filim Festivali'nin Açılışında Filistine Destek

Bu yıl 20.’si gerçekleşen “Saraybosna Filim Festivali” Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da başladı. Yüzlerce film meraklısının akın ettiği festivalin açılışında, Saraybosna Savaş Tiyatrosu (SARTR) yapımcılarından Sabina Sabiç...

Bu yıl 20.’si gerçekleşen “Saraybosna Filim Festivali” Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da başladı. Yüzlerce film meraklısının akın ettiği festivalin açılışında, Saraybosna Savaş Tiyatrosu (SARTR) yapımcılarından Sabina Sabiç ve küçük kızı, Filistin bayrağı şeklindeki elbiseleriyle büyük dikkat çekti.

Elbiseleriyle ilgili yorum yapan Bosnalı yapımcı: "Buradaki kırmızı halıda barış mesajı göndermek istiyorduk. Barış hepimize çok lazım; her an adaletsizliğe karşı konuşmamız gerekiyor. Filistin ve Suriye’deki savaşlar hepimizi ilgilendiriyor. O nedenle kızım Sara ve ben bu şekilde mesaj vermeye çalıştık." dedi.

20 yıllık geçmişi olan Saraybosna Filim Festivali’nde şu ana kadar 3 binden fazla film gösterildi. Festivale gelen ziyaretçiler arasında Angelina Jolie, Brad Pitt, Morgan Freeman ve yeni James Bond yıldızı Daniel Craig gibi ünlü isimler bulunuyor.

Bu yıl festivaldeki en büyük ilgiyi Meksikalı aktör Gael Garcia Bernal çekti. Garcia, Saraybosna'nın zengin tarihi değerlerine değindi; "Alfonso Cuaron bana Saraybosna'dan çok bahsetti ve buraya gelmemin gerektiğini söyledi. O da, yalnız değil; bana birçok kişi Saraybosna'nın güzelliklerinden bahsetti." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri