Saraçoğlu 'göleti' tehlike saçıyor

Saraçoğlu Mahallesi'nde yağışlar sonrası bir besi çardağı sular altında kalırken aile evi boşaltmak zorunda kaldı. Belediye yetkilileri ise tüm yardım taleplerine ve oluşan can güvenliği riskine rağmen gerekli önlemi almıyor

Yağışlar sonrası biriken sular çoban evi ve bir çardağı sular altında bırakırken çardak sahibi Hayrettin Esen yetkililerden yardım bekliyor. Saraçoğlu Mahallesi'nde besi işi ile uğraşan Hayrettin Esen, yağan yağışlar sonrası sular altında kalan çardağının ve çoban evinin sular altında kalması sonrası perişan oldu. Karatay Belediyesi'ne gidip yardım talep eden vatandaş, belediyeden olumsuz cevap aldı. Büyük su birikintisi çardak ve çoban evini kullanılamaz hale getirikken birikinti can ve mal sağlığını tehlikeye atıyor. Geçtiğimiz günlerde de Tatlıcak Mahallesi Uluyatır Sokak’ta bir İş makinesi operatörü Muhammed Erdoğan (23) moloz taşıdığı sırada makineyle birlikte su birikintisine düşmüş, yumuşak zeminden dolayı iş makinesinin hakimiyetini kaybederek su kanalına gömülen Muhammet Erdoğan uzun uğraşlara rağmen yaşamını yitirmişti.

BELEDİYE YARDIM ETMİYOR

Çardağına su birikmesinin belediyenin yaptığı yolun yüksek olması nedeni ile oluştuğunu iddia eden Esen, "Biz burada besi ile uğraşıyoruz. Çoban evinde hayvanlara bakan bir aile oturuyordu. Yol yapımından sonra sık sık buraya su toplanmaya başladı. En son yağan yağışlarda evimizin etrafı adeta göl oldu. Çardak ve çoban evi sular içerisinde kaldı. Böyle bir ortamda durulmaz yardım talep ettik göndermediler. Hayvanları çardaktan boşalttık. Aileyi de evden çıkarmak zorunda kaldık. Mağdur bir duruma düştük" dedi. 'Karatay Belediye'sinde sekreterleri aşamıyoruz' diyen Esen, şöyle konuştu: “Derdimizi anlatabildiklerimiz, sular altında kalan yer 'kendi mülkün' diyorlar. Kendi mülküm ama bu belediyenin yanlış yol düzenlemesinden bu hale geldi. Çevrede yerleşim var, çoluk çocuk var. İki gün sonra bu bataklığa bir çocuğun düştüğü haberini almak istemiyoruz. Belediye yardımcı olmadı, ben de başbakanlığa yazdım. Yetkililerden yardım bekliyorum.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri