Şap Aşısı Yaptırmayan Hayvan Sahiplerine 6 Bin 651 Tl Para Cezası Uygulanacak

Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaettin Özdemir, 2014 Eylül ayında başlatılan, büyükbaş hayvanlarda sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasının 31 Ekim 2014 tarihinde sona ereceğini söyledi. Özdemir, şap aşısı yaptırmayan...

Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaettin Özdemir, 2014 Eylül ayında başlatılan, büyükbaş hayvanlarda sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasının 31 Ekim 2014 tarihinde sona ereceğini söyledi. Özdemir, şap aşısı yaptırmayan hayvan sahiplerine 6 bin 651 TL para cezası uygulanacağını kaydetti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, yaptığı açıklamada, şap hastalığının önemli olduğunu ve dikkate alınması gereken bir hayvan hastalığı olduğunu belirterek, İlkbahar şap aşılaması kampanyasında il genelindeki bütün hayvanların aşılandığını vurguladı. Özdemir, “İlkbahar döneminde ilimizde bulunan büyükbaş hayvanların tamamı aşılandığından , 2014 yılı itibarı ile ilimiz genelinde şap hastalığı mihraklarında son derece önemli düşüş oldu. Yıl içinde 6 ay aralıkla yapılan Şap aşısını yaptırmayan büyükbaş hayvan sahiplerine 6 bin 651 TL idari para cezası uygulanacaktır. Hayvan üreticilerimizin bu gibi duruma düşmemeleri için mutlaka şap aşısını yaptırmaları gerekmektedir." uyarısında bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri