Şanlıurfa’da Belediye İhbarlara Karşılık Vermedi Evleri Su Bastı

Şanlıurfa’da sağanak yağış sonrası Sancaktar Mahallesini su bastı. Yaklaşık 20 ev su altında kaldı. Belediye ve itfaiye vatandaşın ihbarına karşılık vermedi. Vatandaşlar logar kapaklarını kendi imkanları ile açtı. Evlerde biriken...

Şanlıurfa’da sağanak yağış sonrası Sancaktar Mahallesini su bastı. Yaklaşık 20 ev su altında kaldı. Belediye ve itfaiye vatandaşın ihbarına karşılık vermedi. Vatandaşlar logar kapaklarını kendi imkanları ile açtı. Evlerde biriken su, kovalarla tahliye edilirken Venedik sokaklarını aratmayan caddeler trafiğe kapandı.

Şanlıurfa’da gün boyu etkili olan yağmur akşam saatlerinde şiddetini arttırdı. Yağış sonrası geceleyin evleri su bastı. Şanlıurfa’nın merkez ilçesi Haliliye ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesi’nde yaklaşık 20 ev su ile doldu. Birçok eşyanın kullanılamaz hale geldiği taşkında gelin adayları için hazırlanan çeyizler, su altında kaldı. Evlerde bulunan plastik ve diğer hafif mutfak eşyaları ise su üzerinde yüzdü.

Su baskını sonrası mahalleli kendini dışarı attı. İtfaiye, belediye ve polisin ihbarına sessiz kaldığı mahalleli kendi imkanları ile evlerdeki suyu tahliye etmeye çalıştı. Su birikintileri kova ve çekpaslar yardımı ile boşaltılırken uzun süredir kamulaştırılacağı gerekçesi ile yıkım ve onarıma izin verilmeyen mahallede vatandaş belediyeye tepki gösterdi. Onarım için yıkımın yasaklandığını dile getiren Mustafa Güzel isimli vatandaş, “İtfaiyeyi aradım, belediye başkanını aradım, yardımcısını aradım, polisi aradım. Hiç kimse kapımı çalmadı. Yarın çocuğum burada boğulursa kime başvuracağım. Her yıl başıma gelen bu olay.” diyerek tepki gösterdi. Aynı evin hanımı ise günlük 15 liraya tarlada çalışarak geçindiğini ancak bütün ev eşyalarının su altında kaldığını belirterek yetkililerin ilgisizliğine sitem edip “Devlet bana ne yapıyor” diye sordu.

Şahin Kornek isimli vatandaş ise evlerinin kamulaştırılacağı gerekçesi ile 10 yıldır yıkım ve onarımına izin verilmediğini dile getirdi. Kornek, “Yıkım için belediyeye gittim izin alamadım. 10 yıldır kamulaştıracaklar. Birşey yaptıkları yok. Evimize çeki düzen vermek için bize de izin vermiyorlar.” ifadelerine yer verdi. Bebeğinin beşiğini göstererek su baskını sırasında 10 aylık kızının beşikte uyuduğunu aktaran Kornek, “Su baskını sırasında kızım su altında kalsaydı kim hesabını verecekti.” diye sordu.

İlyas Kornek isimli vatandaş ise belediye personelinin çalışmadığını öne sürdü. Belediyeye ağır ithamlarda bulunan Kornek, “Siz orada para yemeyi biliyorsunuz, yemeyenleri de kovuyorsunuz. Düzgün iş yapmıyorsunuz. 10 yıldır evi yıkamıyoruz. Yeşil alan olacakmış. Para yedirmediğimiz için evi yıktırmıyorlar. Gelinlik malzemeler, çeyizler kullanılamaz hale geldi.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

BELEDİYE GELMEDİ, SU VATANDAŞ TAHLİYE ETMEYE ÇALIŞTI

Çevre mahallelerinin de suyunun biriktiği Sancaktar mahallesinde sokaklar Venedik caddelerini aratmadı. Yolda biriken su, yolu trafiğe kapattı. Birçok araç su birikintisinin olduğu bölgeden geri dönmek zorunda kaldı. Belediye ekipleri gelmeyince biriken suyu tahliye etmek için vatandaş kolları sıvadı. Diz boyu biriken su birikintisinin içinde uzun süre logar kapağını arayan vatandaş, logar kapaklarını açarak tıkanan hatları temizlemeye çalıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri