Şanlıurfa'da 6 Polis Bayram Arifesi Hukuksuz Bir Şekilde Açığa Alındı

Şanlıurfa'da mahkeme kararı gereği eski şubelerine dönen 6 polis, açığa alındı. Polislere neden açığa alındıkları konusunda bir gerekçe sunulmadı.17 Aralık soruşturması sonrası başlayan tasfiyeler kapsamında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü...

Şanlıurfa'da mahkeme kararı gereği eski şubelerine dönen 6 polis, açığa alındı. Polislere neden açığa alındıkları konusunda bir gerekçe sunulmadı.

17 Aralık soruşturması sonrası başlayan tasfiyeler kapsamında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'de görevli 6 polis memuru görevden alınmalarını yargıya taşıdı ve açtıkları davayı kazandı. Şanlıurfa İdare Mahkemesi'nde görülen dava polislerin lehine sonuçlandı. Bunun üzerine Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü konuyu Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi de yine polislerin lehine karar verdi.

Mahkemeyi kazanan komiser yardımcısı Mustafa Y., polis memuru Ebubekir V., Abdulaziz Ö., Tahsin D., Abuzer Gaffar Y. ve Oktay Ç. burada görevli bazı polislerin direnci ile karşılaştı. Burada kısa süreli yaşanan tartışma İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’na bildirildi. Pınarbaşı, il emniyet müdür yardımcıları ve istihbarat şubesi amirleri ile yaptığı görüşmenin ardından 6 polis memurunun açığa alındığı bildirildi. Henüz soruşturma yeni açılmasına rağmen açığa alınan polislerin silah ve personeli kimliğine el konulduğu öğrenildi.

Öte yandan bu soruşturmanın açılmasında etkili olan 2 şube müdürü 3. sınıf polis memuru olmalarına rağmen terfi etti. İki şube müdürü ise il emniyet müdür yardımcılığına getirildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri