Şanlıurfa Valisi: 100 Gün Sonra Sağ Salim Ulaşmaları, Devletimizin Gücüdür

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, radikal selefi örgüt IŞİD tarafından Musul'da kaçırılan ve 100 gün sonra serbest bırakılan rehinelerin sağ salim ülkeye gelmelerinin devletin gücü olduğunu söyledi. Vali Küçük, rehinelerin Başbakan...

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, radikal selefi örgüt IŞİD tarafından Musul'da kaçırılan ve 100 gün sonra serbest bırakılan rehinelerin sağ salim ülkeye gelmelerinin devletin gücü olduğunu söyledi. Vali Küçük, rehinelerin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından uçakla gönderilmesinin ardından GAP Havaalanı'nda açıklama yaptı. Rehinelerin hepsinin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Vali Küçük, "46 kişi. 3 bayan, 2 çocuk ve gerisi de erkek olmak üzere sağ salim memleketimize gelmiştir. 100 gün sonra sağ salim buraya ulaşmamaları devletimizin gücüdür. Geniş açıklamayı Ankara'da başbakanımız yapacaktır." dedi.

IŞİD saldırıları sonrası Suriye'nin Kobani kentinden Şanlıurfa Suruç'a gelen Suriyeli Kürtlerle de ilgili bilgi veren Vali İzzettin Küçük, "Kontrollü bir geçiş oldu. Şu an büyük çaplı bir göç hareketi mevcut değildir. Gelenlerin önemli bir kısmının burada akrabalık ilişkileri var, onlar misafir ettiler. Bir bölümü de yatılı devlet okulunda kalıyor. Gelen herkese AFAD ve valilik olarak gıda yardımında bulunduk. Ayrıca kalıcı alan kurulacak. 15 ile 20 bin arasında kalıcı misafir yeri olacak." açıklamasında bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri