Şandır: Bahar Diye Başlatılan Süreç Müslümanların Kırımına Dönüştü

MHP Gurup Başkan Vekili Mehmet Şandır, parti olarak Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamları kınadıkların söyledi.

MHP Gurup Başkan Vekili Mehmet Şandır, parti olarak Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamları kınadıkların söyledi.

Mersin’in Silifke ilçesine yaptığı ziyarette gündemi değerlendiren Şandır, Müslümanları birbirine kırdırdıklarını ifade etti. Mısır ve Suriye’de rejimlerin devlet yönetimlerinin yapmış olduğu kitlesel kırımı MHP olarak şiddetle kınadıklarını vurgulayan Şandır, “Masum yavruları hedefleyen ve kimyasal silah kullanıldığı iddialarını güçlendiren manzaralar asla kabul edilemez. Biran önce bu olayların bitmesini, Türk İslam coğrafyasına sükunetin, barışın, huzurun tekrar gelmesini temenni ediyoruz.” dedi.

Türkiye’nin içinde ve çevresinde yaşanan olayları tedirgin bir şekilde takip ettiklerini aktaran Şandır, “Simdi Suriye ve Mısır’da yaşanan hadiselerin devamını Türkiye’de harekete geçirebilmek için bir takım oyunlar oynanıyor. AK Parti iktidarı on yılın sonunda bugün maalesef bölücü teröre teslim olmuş durumdadır. Bölücü terörün taleplerini gerçekleştirebilmek için siyaset üretiyorlar kanun çıkartmaya çalışıyorlar. On yılda demokratikleşme paketi hazırlamayan AK Parti bugün PKK’nın doğrultusunda, İmralı canisinin talebi doğrultusunda bir demokratikleşme paketi hazırlamaya çalışıyor ve bunu da milletimiz için yapıyoruz diye de yalan söylüyorlar. Bunları kabul edebilmemiz mümkün değil. “ diye konuştu.


Yaşanan sürecin bir devlet kurma süreci olduğunu vurgulayan Mehmet Şandır şöyle devam etti: “Bir devleti kurmak için önce bir millet olması lazım, sonra bir vatan olması lazım sonra da bir egemenlik haklarının olmasını lazım. Sayın Başbakanın 12 Ağustos 2005 tarihinde Diyarbakır’da Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı Türk milletinin temsilcisi olarak Kürt kimliğini tanıyorum dediği andan itibaren Türkiye’de etnik temelde varlıklarını bildiğimiz Kürt soylu vatandaşlarımız artık bir siyasi kimliğe dönüştü. Kürt milliyeti kimliğine dönüştü. Başbakanın başlattığı bu süreç maalesef devlet kurma sürecinin ilk aşamasında. Daha sonra Kürdistan oldubittisiyle karşılaştık. Bundan birkaç sene önce Kürdistan tabiri söylenmiş olsaydı herkes itiraz ederdi, ama bugün Kürdistan adı altında Anadolu’nun önemli bir bölümünü kapsayan bir coğrafya ifade ediliyor. Böylelikle hem millet hem vatan kurulmuş oldu. Şimdi AK Parti iktidarının İmralı canisiyle yürüttüğü müzakere egemenlik paylaşımıdır. Türk milletinin bedelini kanla ödeyerek kurduğu bu devleti kurduğu bu egemenliği simdi AK Parti‘nin taşeronluğunda siyaset üreterek hukuk kurarak ama çatışmasız egemenlik paylaşımı yani Kürt soylu vatandaşlara bu devletin egemenlik haklarından bir kısmının devri söz konusu. Bu süreç bir devlet kurma sürecidir. Bu devlet geçen yüzyılın ilk çeyreğinde Sevir anlaşmasıyla kurulamayan, Lozan anlaşmasıyla iptal edelin Kürt devletini yeni bir yüzyılın ilk çeyreğinde yeniden hayata geçirmek istemeleridir.”

YEREL SEÇİMLER ÇOK ÖNEMLİ
2014 yerel seçimlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Şandır, “Seçimlerde AK Parti ve yandaşlarının ortaya koydukları ihanet projesi sandıkta mahkum edilecektir. AK Parti elindeki belediyeleri kaybettiği takdirde, MHP olarak elimizde bulunan il ve ilçe belediyelerini elimizde tuttuğunuz takdirde AK Parti’nin tekrar iktidar olabilmek, Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapabilmek gibi bir hayali olmayacaktır. Bunun için önümüzdeki seçimler çok önelidir çok değerlidir. Bu seçimler Ahmet’in Mehmet’in seçileceği seçimler değil, milletimizin kaderini belirleyecek çok önemli bir karar noktasıdır ve ben inanıyorum ki, milletimiz AK Parti’nin bu bölücü siyasetini durdurabilmek için gerekeni yapacaktır.” açıklamasında bulundu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri