Sandıklı'da İşçiler Belediye Başkanını Siyah Çelenkle Protesto Etti

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde iş adamı İsmail Elibol’un belediyeden gördüğü baskılar sonucunda fabrikalarını kapatacağını ilan etmesinin ardından, fabrikadaki işçiler belediye önüne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması...

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde iş adamı İsmail Elibol’un belediyeden gördüğü baskılar sonucunda fabrikalarını kapatacağını ilan etmesinin ardından, fabrikadaki işçiler belediye önüne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması yaptı. İşçilerin eylemine MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz da katılarak destek verdi.Yılmaz, kardeşçe geçinme tavsiyesinde bulunarak ekmeğe ihtiyacı olan bir çok insan varken fabrika kapattırmanın vebalini kimsenin kaldıramayacağını söyledi.

İşçiler adında basın açıklaması yapan Fabrika Müdürü Asım Şahin de iş yerinde çalışan arkadaşlarının siyasi görüşlerinin kendilerini ayıramadığını belirterek, şu görüşlere yer verdi: "Sandıklı’nın en çok vergi ödeyen, en çok istihdam oluşturan, en çok reklamını yapan, dışarı da kazandığını Sandıklıya getiren sayılı şirketlerden birisiyiz. Çalışmakta olduğumuz şirketin zarar görmesi size ve Sandıklı’ya ne gibi bir fayda sağlayacaktır. Bu kadar personel zarar gördükten sonra, bu işçileri belediyede mi çalıştıracaksınız. Bizler sanatkar insanlarız. Türkiye’deki dev firmalarla rekabet etmeye çalışmaktayız. Sandıklı gibi bir ilçede bu imalatlar yapılabiliyorsa gururluyuz mutluyuz. Elinizi ekmeğimizden çekiniz."

Eyleme, fabrikada çalışan 100 civarında işçi katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri