Sandığa katılım oranı düştü

Türkiye ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık başına giderek kararını verdi.

Sandıktan Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkarken, ilk turda yüzde 87,04 olan oy kullanma oranı ikinci turda yüzde 84,41’e düştü. İlk turda 27 milyon seçmenin oyunu alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci tur seçimlerinde 591 bin oy daha fazla alırken, Millet İttifakı’nın Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise oylarını 838 bin artırdı. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Anadolu’da, Kemal Kılıçdaroğlu ise üç büyük şehirlerde kazandı.

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi’nde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti. Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanan ikinci tur oylamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıktan birinci çıktı.

SANDIĞA KATILIM ORANI DÜŞTÜ

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıktan birinci çıktı. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde kesin sonuçları kamuoyuyla paylaşacak olan YSK, ikinci turda sandığa katılım oranını açıkladı. 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nde 64 milyon kayıtlı seçmenin 57 milyonu sandığa giderek oyunu kullanırken bu rakam yurt dışı oylarıyla birlikte yüzde 87’ye ulaştı. Türkiye siyasi tarihinde ilk kez yaşanan ikinci tur seçimlerinde sandığa katılım oranı yüzde 2 düşerek 85 olurken Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ittifak paydaşı olan partilerin seçim öncesi sandığa katılımı artırmaya yönelik verdiği mesajların seçmende yeterince karşılık bulmadığı görüldü. Diğer taraftan ilk turda geçersiz sayılan 1 milyon 37 bin oy, ikinci turda geçersiz oy sayısı ise 683 bin oldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri