Sandalyade namaz kılınır mı?

Camilerde sandalyede oturarak namaz kılmak doğru mu? İşte bir müftüden açıklama.

Türkiye'de son dönemde camilerde sandalyeye oturarak namaz kılanların sayısı arttı. Oturarak namaz kılmaya sağlık soruları gerekçe gösteriliyor ama bu arada "Camileri Kiliseye çevirdiniz" eleştirileri de gelmiyor değil.

Zonguldak İl Müftüsü Nuh Kormaz, bu konuda gelen eleştirilere yanıt verdi. Makbul olanın, oturarak ve alnın secdeye değerek namaz kılma olduğunu ifade eden müftü bu konuda bakın neler söyledi?  

Zonguldak İl Müftüsü Nuh Kormaz, Zonguldak'ın Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir kafede başlattığı sohbet derslerinin ikincisini Kozlu ilçesine bağlı Kızılcakese köyünde gerçekleştirdi.

Bir köylünün, "Camiler artık sandalye dolu. Biz biliyoruz ama nasıl namaz kılınacağını bilmeyenler de var. Sandalyede ne zaman namaz kılınır, sandalyede namaz olur mu? Tüm camilerde durum aynı. Camiler sandalyelerle doldu. Bunlar için ne düşünüyorsunuz" diye sorusuna da cevap veren Müftü Korkmaz, camilerdeki sandalye ve sıralar nedeniyle "Camileri Kilise'ye çevirdiniz" yönünde eleştiriler aldıklarını söyledi, Sandalyede namaz kılan insanların da yaşlı ya da hasta olduğunu hatırlatan Korkmaz, yaşlı ve hastaların oturarak namaz kılmasının makbul olacağını ifade etti.
 
SANDALYEDE NAMAZ KILINIR MI?

Korkmaz, "Maalesef, Türkiye'nin bir gerçeği. Maalesef adet haline geldi. Bazen vatandaşlarımız bize, 'Camileri kiliseye çevirdiniz' diyor. Haklı yönleri de var. Ama Allah kimseye de hastalık vermesin. Onlara hasta nazarıyla bakın. Allah o durumlara düşürmesin.

NAMAZIN EFDALİ

Aslında namazın en efdali, oturarak kılmaktır. Rüku ve secdesi olmayan namaz, yarım namazdır. Sakata giriyor. Her ne kadar zaruretten fetva verildiyse de, namazı oturup kılmamız, yere secde etmemiz gerekiyor. Alnımızın yere değmesi gerekiyor. Bu makbul olan bir namazdır. Dizlerinin üzerine sert bir şey koyabilir ona secde edebilir" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri