Sanayispor’da emekler boşa gitmedi

Kulusporu Play-Off maçında 4-1 gibi net bir skorla mağlup eden Sanayispor, Süper Grupa yükselmenin sevincini yaşıyor.

Karşılaşma öncesi mutlak favori gösterilen Sanayispor, bir sürprize izin vermedi ve erken dakikalarda bulduğu gollerle sonuca gitmeyi başardı. Meram Belediyespor’un çekildiği, Çumra Belediyespor’un şampiyon olarak tamamladığı grupta kaybettiği puanlarla Play-Offlara kalan Sanayispor, Süper Grup’a dolaylıda olsa çıkmayı başararak camiayı sevince boğdu. Bu sezon grupta sürpriz puanlar kaybetse de Sanayisporlu oyuncuların birbirine kenetlenmesi şampiyonluğu getiren en önemli etken oldu. Maç sonrası saha içinde sevinmeyen oyuncular soyunma odasında Antrenör Cihan Önal ile birlikte Süper Grup sevincini doyasıya yaşadı. Süper Grup biletini kapan üçüncü takım olan Sanayispor’un önümüzdeki sezon bu lige şampiyonluk parolasıyla başlayacağı bildirildi.

ÖNAL: SÜPER GRUP’U DAHA ÖNCE HAK ETTİK
Şampiyonluğun coşkusunu maçtan sonra Merhaba’ya paylaşan Antrenör Cihan Önal, Sanayispor’un Süper Grup’u daha önce hak ettiğini söyledi. Çumra ve Meram Belediyespor’un olduğu grupta şampiyonluğu hak ettiklerini ancak kaybettikleri puanlarla Play-Off oynamak zorunda kaldıklarını vurgulayan Önal şunları söyledi:
Kuluspor maçından önce bir sürpriz beklemiyordum. Çünkü takımıma ve oyuncularıma güveniyorum. Kendimizi biliyorduk. Bu maç öncesi açıkçası hiç tedirgin değildim. Şampiyon olduğumuz için çok mutluyum. Aslında grubu birinci sırada bitirmemiz gerekiyordu ama anlamsız kayıplarla Play-Off oynamak zorunda kaldık. Süper Grup’u sonuna kadar hak ettik. Grup maçlarında Çumra ve ligden çekilen Meram Belediyespor’dan daha iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum. Sonuç olarak Süper Grup’a çıktığımız için çok mutluyum. Burada özellikle yönetimi de kutluyorum. Futbol takımına bakışları çok güzeldi. Takımın şampiyon olmasında onların büyük katkısı var
Önal, önümüzdeki sezon Sanayispor’un başında olup olmayacağının net olmadığını söyledi.Yöneticilerle henüz bu konu hakkında konuşmadığını ifade eden Önal, bu durumun ilerleyen günlerde netleşeceğini sözlerine ekledi
İBRAHİM KARABACAK BÖYLE SEVİNDİ
Sanayispor’un başarısız sonuçlar aldığı maçlarda gözüne uyku girmeyen Sanayispor Genel Kaptanı İbrahim Karabacak, Hakan Önal’ın attığı ikinci gol sonrası böyle sevindi. Hakan Önal’ın attığı golle iyiden iyiye rahatlayan Karabacak, golden sonra oyuncusuna öyle bir sarıldı ki adeta bütün bir sezonun hırsını da bu golle birlikte atmış oldu.
Cihan Önal gibi karşılaşma sonrası Merhaba’ya konuşan İbrahim Karabacak, şampiyonluk sevincinin bambaşka bir şey olduğunu söyledi. Bu şampiyonluğu daha önce hak ettiklerini vurgulayan Karabacak, “Artık bizim için yeni bir dönem başladı. Bu şampiyonlukla çıtayı yükselttik. Süper Grup’ta da şartları sonuna kadar zorlayarak orada da şampiyonluğu hedefleyeceğiz. Oyuncularımıza sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.
KULUSPOR’A HÜZÜN KALDI
1.Amatör Küme A Grubu’nda Havzanspor’un sürpriz puan kayıplarından sonra, sergilediği iyi mücadeleyle grubu ikinci sırada bitiren Kuluspor, dün Selçuklu Belediye Stadı’na bir sürprize imza atmak için gelmişti. Güçlü Sanayispor karşısında Kuluspor’un hedefi karşılaşmanın son anlarına kadar skoru dengede tutup, rakibi uzatma dakikalarında mağlup etmekti. Ancak karşılaşmanın 90 dakikasında Kuluspor kalesinde müthiş bir baskı kuran Sanayispor buna izin vermedi. 10.dakikada İbrahim ve 25.dakikada Davut attığı gollerle, Kuluspor’un bütün planlarını bozdu.58.dakikada Davut, Sanayispor’u 3-0 öne geçirirken, Kuluspor, 83’te Fatih ile umutlandı. Maçta son sözü Ahmet söyleyince Süper Grup’a Sanayispor yükseldi. Play-Off’ta farklı mağlup olmasına rağmen bu sezon iyi bir mücadele sergileyen, Süper Grup’un kapısından dönen Kuluspor, Demirspor gibi mücadelesiyle ayakta alkışlanan takım oldu.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri