Sanayispor yenileniyor

Konya Amatör Küme Süper Grup takımlarından Sanayispor yeni bir yapılanmaya gidiyor. Genel Kaptan İbrahim Karabacak bu yapılanma sürecinde kulüp ismini bile değiştirmeyi düşündüklerini ifade etti
Konya da yıllardan beri futbol branşında büyükler ve tüm gençler kategorilerde, mücadelesini centilmence sürdüren süper amatör küme takımlarından Sanayispor yeni bir yapılanmaya gidiyor.
Genel Kaptan İbrahim Karabacak’ın  konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Öncelikle hafta içinde yapılacak genel kurul ile yeni bir yönetim ve farklı bir yönetim tarzıyla bundan böyle yarışmacı değil yetiştirici kulüp anlayışıyla günlük skorlarla fazla ilgilenmeyecek bir kulüp haline geleceğiz. Yetiştireceğimiz oyuncularla hem Konya sporuna katkı, hem de gençlere daha fazla şans tanıyacağız. Takıma yeni bir ivme kazandırarak alt yapıya önem vererek ve  kulübün geleceğini de bu sistemle sağlamlaştırmak istiyoruz. Sezon başında antrenör olarak Muammer Pirinççi ile anlaşan yönetim çeşitli nedenlerden dolayı antrenörü ile yollarını ayırarak takımı Ali Bircan’a teslim ederken, şuan için süper kümeden düşmemek için mücadele eden büyükler kategorisinde tamamen gençleri oynatıyoruz.  Bu gençler küme düşseler de bu gençlerle düşeceğiz. Takımı ligden çekmek gibi bir düşüncemiz yok. Yılbaşından sonra başlayacak olan U-19 A genç maçları gençleri yetiştirmek adına daha fazla önem taşıyor. Sanayispor bundan böyle bir karara vararak; TFF Yönetim Kurulu Üyesi, TASKK ve Konya ASKF Genel Başkanı Mehmet Baykan’ın geçenlerde bir televizyon programında dile getirdiği “Amatör ve transfer birbiriyle bağdaşmayan iki kelime” sözlerini kendimize örnek alarak futbolcu transfer etmeyecek ve kulüp olarak bu kurala uyacağız.
Önceki sezonlarda sponsor olarak kulübe büyük maddi ve manevi destek veren “Saraylı Madeni Eşya” firmasının iyi niyetli çabası bazı futbolcular tarafından suistimal edildiği, buna benzer olumsuz koşulların da firma yetkililerini üzdüğünü ve desteklerini istemeden de olsa çekmek zorunda kaldıklarını biliyoruz. Ayrıca kulüp olarak bir diğer sıkıntımız ise isimlerinin Sanayispor olmasının sanayi esnafı tarafından hiçbir anlam ifade etmediğini, maddi destek göremediğimiz gibi özellikle manevi desteği de göremiyoruz”
Karabacak, son olarak kulübün birkaç özverili yönetici tarafından ayakta tutulmaya çalışıldığını ve Konya ASKF haricinde hiç bir destek görmediklerini söylerken bu konunun altını çizerek, kulüp vize, filiz lisans işlemlerinin Konya da ücretsiz ASKF tarafından yapıldığını, her sezon düzenli olarak malzeme ve servis yardımı aldıklarını dile getirdi. Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun maddi, manevi desteği olmaması halinde kulüplerin ayakta kalmasının imkansız olacağını belirtmiş ve Konya ASKF Yönetim Kurulu’na teşekkür etmiştir. İbrahim Karabacak yeni sezonda ise isim değişikliğine gidebileckelerinin sinyalini de verdi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri