Sanayinin devleri ödüllendirildi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yayınlanan Türkiyedeki İlk 1000 Büyük Firma Listesine giren Konyalı 23 firma, önceki akşam Ahmet Davutoğlu tarafından ödüllenderildi
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yayınlanan Türkiye’deki İlk 1000 Büyük Firma Listesi’ne giren Konyalı 23 firma, önceki akşam Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katıldığı programla ödüllendirildi
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yayınlanan listede Türkiye genelinde ilk 500’e giren Konyalı 7 firma ile ilk bine giren 16 firma, önceki akşam Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’da düzenlenen törenle ödüllendirildi. MÜSİAD tarafından düzenlenen ödül törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri, oda ve borsa başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Konya'da faaliyet gösteren firma temsilcileri ile iş adamları katıldı.
HAVA YOLU ULAŞIMINDAKİ SORUNLAR GİDERİLMELİ

Törenin açış konuşmasını ev sahipliğini yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Arslan Korkmaz yaptı. Korkmaz konuşmasında  Konya sanayisinin her geçen gün ticaret hacmini ve ihracat rakamlarını artıran bir ivme seyrettiğini belirterek, "Her ne kadar birçok verilen desteklerden yararlanamasak da, Türkiye'nin hedeflediği 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmada, Konya olarak büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Şu an Avrupa'da kriz yaşanıyor. Bu krizi nasıl yeni fırsatlara çevirebileceğimizi düşünmemiz ve bu yönde atılımlar yapmamız gerek. Şu an ülkemizin İslam ülkeleriyle olan ticaret potansiyelini şu anki durumundan en az 3-4 kat artırmamız gerek. Bunun yanı sıra Avrupa'daki krizi de inceleyerek bundan nasıl etkilenmeyeceğimizi bulmamız şart. MÜSİAD olarak bu potansiyelin artırılmasında neler yapabileceğimizi düşünüyor ve projeler üretiyoruz" dedi. Konya’da sanayinin gelişebilmesi ve Konyalı sanayicinin kabuğunu tamamen kırabilmesi için ulaşımdaki sorunların acilen çözülmesi gerektiğini bildiren Aslan Korkmaz, “Konya’da uçak seferlerinin artırılması gerekirken azaltılması Konyalı sanayiciler için büyük bir kayıp oldu. Anadolu Jet, Konya’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na yaptığı uçuşları iptal ettirdi. Bu noktada bakanlarımızdan Konya sanayisi ve sanayicisi için harekete geçmelerini bekliyoruz. Diğer taraftan Yüksek Hızlı Tren’in seferlerine başlaması da Konya için önemli bir kazanç oldu” dedi.
‘YANLIŞ YAPILDIĞINDA HESABINI SORUN’
Toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise sözlerine MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz’ın havaalanı ile ilgili sözlerine atıfta bulunarak başladı. Bakan Davutoğlu, “Konyalı sanayicilerimizin ulaşımını daha rahat yapabilmesi için elimizden gelen ne varsa yaparız. İlgili kişilerle bu konuyu görüşüp, çözüme ulaştıracağız. Ancak lütfen bu firmalar tekrar Konya’ya geldiklerinde yalnız bırakılmasın. Muhtemelen Konya’dan ayrılmalarının gerekçesi de budur” dedi.
Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmelere de değinen Bakan Davutoğlu, güçlü bir ülke olabilmek için 3 ana unsura sahip olunması gerektiğini dile getirerek, "Bunlardan birincisi, o ülkede güçlü bir siyasi irade olacak. İkincisi, bu güçlü iradeyi vilayetlere yansıtacak yerel temsilciler olacak. Son olarak ise, bu hizmetlere destek veren ve yanlış yapıldığında hesap soran millet olacak. Ekonominin güçlü olmadığı bir yerde projeleri hayata geçiremezsiniz. Bizim ekonomimiz dünyada en başarılı ekonomiler arasında görülüyor. Şu an Avrupa'yı etkileyen bir kriz kuşağı var. Bu kriz daha Avrupa'yı sarsmaya devam edecek. Daha önceleri bankalar batıyor ve devletler batan bankalarla sahip çıkıyordu. Şimdi ise devletler batıyor. Krizler, siyasi iktidarları sarsıyor. Güçsüz siyasi iradeler ise, krizleri tetikliyor. Yakın zamanda G20 toplantısı var. Sayın Başbakanımız ve Bakanımız o zirveye gidecek. O zirvede, şu an Türkiye'nin başarı öyküsünden bahsediliyor. Türkiye gerçekten iyi bir örnek haline geldi. Bunu sizler olmasa asla başaramazdık. Biz bu başarıyı güçlü ve kendine güvenen siyasi bir iktidar ve kendine güvenen siz müteşebbislerle yapıyoruz” diye konuştu. Bakan Davutoğlu ayrıca Konyalı sanayicilere seslenerek, “Şu an ekonomik büyüklükte Çin’le sürekli yarış halindeyiz. Bir dönem biz onları geçiyoruz, bir dönem onlar bizi geçiyor. Bizim onlardan avantajlı yönümüz demokrasimizin sağlam temeller üzerinde oturtulmuş olması ve buna bağlı olarak iş gücünün hakkını vermemizdir. Benim Konyalı sanayicilerimize tavsiyem, yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmeleri yakından takip etmekle birlikte, hızlarını kesmemeleridir. Geleceğe güvenle bakabilirsiniz. Biz, siyasetteki başarımızı ekonomimize yansıtıyoruz, sizlerin ekonomik alandaki başarıları da yine aynı şekilde siyasetimize olumlu bir şekilde yansıyor” ifadelerini kullandı.
‘ALLAH TERÖRÜN BİNBİR TÜRLÜ BELASINI VERSİN’
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise, Türkiye'de sanayi ve üretimin artmasında iş adamlarının büyük katkısı olduğunu belirterek, "Bugün 750 milyar liralık bir ekonomiye sahipsek, vatan eksenli, millet eksenli, bayrak eksenli MÜSİAD üyelerinin katkısı çok büyüktür. Gerçek büyüme, ülkenin kendi öz değerlerine, öz varlıklarına dayalı kaliteli üretimi yakalamakla olur. İnşallah bugün sayısı Konya'da 23 olan firmalar, Türkiye'nin her ilinde olur. Bu ülkeyi gerçekten seven ve bu eksenle çalışanlar, en iyi yerlere geleceklerdir. Bugün Türkiye'de 9 yıldır vatan, bayrak eksenli ve bin yıllık tarihine dayalı o zihniyete dayalı bir iktidar var. Bu millet dünya devletleri arasında daha iyi bir yere gelecek. Bugün Türkiye'nin verdiği fotoğrafa herkes gıptayla bakıyor. Bu nedenle terör azmıştır. Bugün yine 5 polisimizi ve 2 vatandaşımızı şehit verdik. Allah o terörün bin türlü belasını versin. Bunlardan sizin gibi iş adamları sayesinde olacak. Devletin görevi, yargı, güvenlik ve denetim görevlerini yerine
getirmek ve sizlere her türlü desteği vermektir. Bizler vatandaşlarımızın hizmetkarıyız. Eğer belediyelere 3 ay içinde imar vermezse imarı bizzat biz vereceğiz. Eğer 2 ay içinde ruhsat vermezse o ruhsatı bizzat biz vereceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Davutoğlu ve Bakan Bayraktar, İSO tarafından yayınlanan Türkiye'nin ilk 1000 Büyük Şirket listesine giren Konyalı 23 firma temsilcilerine ödüllerini verdi.
İLK 1000’E GİREN KONYALI SANAYİCİLER
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yayınlanan Türkiye’deki İlk 1000 Büyük Firma Listesi’ne giren Konyalı 23 firma sırası ile şu şekilde olmuştu:
SIRALAMA    FİRMA (İLK 500)
KONYA ŞEKER SANAYİ VE TİC. A.Ş.
ETİ ALÜMİNYUM A.Ş.
PAKPEN PLASTİK BORU VE YAPI ELEMANLARI SAN. TİC. A.Ş.
KONYA ÇİMENTO SANAYİ A.Ş.
TÜMOSAN
OVA UN FABRİKASI A.Ş.
AKOVA SÜT VE GIDA MAMÜLLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
SIRALAMA    FİRMA (İLK 1000)
HELVACIZADE GIDA A.Ş.
HEKİMOĞLU UN FABRİKASI TİC. VE SAN. A.Ş.
ALTINAPA DEĞİRMENCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş.
ENKA SÜT VE GIDA MAMÜLLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
KOMBASSAN KAĞIT MATBAA GIDA VE TEKSTİL SAN. TİC. A.Ş.
ATİKER METAL İTH. İHR. VE İML. SAN. TİC. A.Ş.
BÜYÜKHEKİMOĞULLARI GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.
MURATLI KARTON KAĞIT SAN. VE TİC. A.Ş.
AYDINLAR YEDEK PARÇA SAN. VE TİC. A.Ş.
SAFA TARIM A.Ş.
SELVA GIDA SANAYİ A.Ş.
DİVAPAN ENTEGRE AĞAÇ PANEL SAN. VE TİC. A.Ş.
KOMYAPI HAZIR BETON PREFABRİK İNŞ. TAAH. SAN. VE TİC. A.Ş.
KOMPEN PVC YAPI VE İNŞ. MALZ. SAN. VE TİC. A.Ş.
KOMGIDA KOMBASSAN GIDA İHT. MAD. VE PET. ÜRÜN. SAN VE TİC. A.Ş.
453    TOSUNOĞULLARI MOBİLYA SAN. VE TİC. A.Ş.

RASİM ATALAY

>>>>>>>>FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ<<<<<<<<<
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri