Sanayide Toplam Ciro Üçüncü Çeyrekte Yüzde 13,3 Arttı

Sanayi ciro endeksi Eylül ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,3 arttı.

Sanayi ciro endeksi Eylül ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,3 arttı. Sanayide 3. çeyrekte toplam ciro ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,3 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 yılı Eylül ayı ve üçüncü çeyreğe ilişkin sanayi ciro endeksi verileni paylaştı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2013 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre; madencilik ve taşocakçılığı endeksi yüzde 6,2, imalat sanayi endeksi ise yüzde 16,6 arttı. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2013 yılı Eylül ayında en fazla artış sermaye malı imalatında görülürken, enerjide düşüş gerçekleşti.

İmalat sanayi alt sektörlerinin 2013 yılı Eylül ayında 2012 yılı aynı ayına göre yüzde değişim oranları incelendiğinde, en yüksek artış oranının yüzde 163,8 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleştiği görüldü. Bunu yüzde 35,6 ile bilgisayar, elektronik ve optik ürünler imalatı takip etti. İmalat sanayi alt sektörlerinin 2013 yılı Eylül ayında 2012 yılı aynı ayına göre yüzde değişim oranları incelendiğinde, en fazla düşüş oranının yüzde 40,3 ile diğer imalatlarda gerçekleştiği görüldü. Bunu yüzde 34 ile tütün ürünleri imalatı takip etti.

2013 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 5,2, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 13,6 arttı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri