Sanayide İthal Ürünlere Bağımlılık Azalıyor

Türk sanayicileri, tarım makinelerinden rüzgar jeneratörlerine, gemi ırgatlarından inşaat vinçlerine ve sanayinin birçok kolunda kullanılan planet dişli kutulara kadar ithal ürünlerin kullanımını azal...

Türk sanayicileri, tarım makinelerinden rüzgar jeneratörlerine, gemi ırgatlarından inşaat vinçlerine ve sanayinin birçok kolunda kullanılan planet dişli kutulara kadar ithal ürünlerin kullanımını azaltmayı başardı.

İleri üretim teknolojileriyle birlikte uluslararası firmalar karşısında hem Türkiye hem de yurtdışı pazarlarında endüstrinin payı her geçen gün artmaya devam ediyor. Mert Grup, 14 ay süren görüşmeler sonucunda Türkiye’nin öncü planet dişli kutusu üreticisi PDS-Planet ile uzun süreli işbirliği anlaşması imzaladı. Mert Grubu’nun teknik ve ticari ayağı konumunda bulunan Mert Teknik A.Ş., PDS-Planet’in ’Proje, Teknik Satış ve Pazarlama Ortağı’ olarak şirketin üretim dışındaki tüm faaliyetlerini üstlendi. Firma, global pazarlama stratejileri ile ihracata da ağırlık vererek ülke ekonomisine katkılarını artırmayı hedefliyor. Yapılan işbirliği ile endüstriyel bölgelerde etkinliğin artırılması hedefleniyor.

Mert Teknik A.Ş Genel Müdürü Murat Babuçcu, "On yıl öncesine kadar Türkiye’de ihtiyacın tamamı ithal ürünlerle karşılanırken, PDS-Planet’in bu konudaki girişimi yerli dişli kutu kullanım oranının artmasını sağladı. Ulusal bir marka olarak uluslararası bir kalite seviyesini yakalamayı başarmasının yanı sıra, hem fiyat hem de teslim süresindeki avantajı markaya sürekli ve hızlı bir büyüme getirdi" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri