Sanayi’de hareket!

Konyasporda 18 Haziranda yapılacak olağanüstü genel kurul için kulisler sürerken, yeşil-beyazlı ekipte uzun yıllar yöneticililik yapmış sanayici işadamlarının liste çıkaracağı iddia edildi

YUSUF GENÇ LİSTE Mİ HAZIRLIYOR?

Turkcell Süper Lig’den Bank Asya 1. Ligi’ne düşen Konyaspor’da sular durulmazken, gözler 18 Haziran’da yapılacak olan kongreye çevrildi. Mehmet Ali Kuntoğlu Başkanlığındaki yönetimin tekrar aday olmayacağı genel kurul için kulis faaliyetleri de son hızla sürüyor.  Konyaspor’da daha önce görev yapmış sanayici işadamlarının da genel kurul için bazı hazırlıklar içinde olduğu öğrenilirken, yeşil-beyazlı ekibin şampiyon olduğu yönetimde görev yapan Yusuf Genç’in liste çalışması yaptığı söyleniyor. Yusuf Genç, Faruk Turhan, Mehmet Köseoğlu, İbrahim Kaplan, Kudret Fikirli, Kamil Büyükateş ve Cumhur Ünüvar’ın da içinde bulunduğu listede bazı işadamları ile sanayicilerin de yönetime gireceği, Ankara ve İstanbul’dan da önemli kişilerin bu listede yer alacağı sızan bilgiler arasında. Konyaspor’un şampiyon olduğu dönemde yeşil-beyazlı ekibe verdiği maddi ve manevi destekle bilinen Yusuf Genç’in, takımın Bank Asya Ligi’ne düşmesine çok üzüldüğü, takımın bu talihsizliği hak etmediğini, dolayısıyla da böyle bir çalışma içinde olduğu vurgulandı.
ŞAN: CAMİA DOĞRU DA BULUŞMALI
18 Haziran Perşembe günü Mevlana Kültür Merkez’inde yapılacak olağanüstü genel kurul için sanayicilerin yanı sıra eski başkanlardan Ahmet Şan’ın da ismi geçerken, Şan’ın bazı gazete ve televizyonlardaki açıklamaları ise kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Şan, işlerinin yoğunluğu nedeniyle yeniden görev alma gibi bir niyetinin olmadığını, ancak  kendisinin iyi bir yönetimle göreve gelmesi noktasında şehirden bir talep olduğunu vurguladı. Gelişmeleri yakından takip ettiğini de bildiren eski başkanlardan Ahmet Şan, doğru işlerle takımın yeniden Süper Lige çıkarılmasını, bunun için de şehirde yeniden bir heyecanın oluşturulmasının altını çizdi. Konyaspor’da  şu anda çimento görevi yapacak, birleştirici  ve şehrin tüm katmanlarını etrafında toplayacak, takımı ekonomik anlamda rahatlatacak bir isim olan Recep Konuk’u işaret eden Ahmet Şan, Konyaspor camiasının doğruda buluşmasının şehre de bir hizmet olacağını savundu. 
Öte yandan, Konyaspor başkanlığı ile ismi sık sık gündeme gelen Pankobirlik Genel Başkanı ve Şekerspor Onursal Başkanı Recep Konuk cephesinden ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmemesi ise Konuk’un Konyaspor Başkanlığına çok sıcak bakmadığı şeklinde yorumlandı.
AKYÜREK ŞİMDİLİK İZLEMEDE
Konyaspor’un sıkıntılı bir döneme girmesi ve Bank Asya’ya düşmesi Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i de zor durumda bıraktı. Kulübün vergi ve sigorta dışında 8 milyonluk borcunun bulunması ve takımın yeniden oluşturulması gibi handikapları sıkıntıyı büyütürken, Akyürek’in yeni yönetim konusunda nasıl bir yol izleyeceği ise merak ediliyor. Konyaspor’da iyi bir yönetim oluşturulması yarından itibaren düğmeye basması ve şehrin ileri gelenleri ile bu konuda toplantılar yapması beklenen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in, bazı spor adamları ile de görüştüğü öğrenildi. Bazı spor adamlarının da Akyürek’ten randevu almaya çalıştığı, ancak başkanın bu kişilere henüz cevap vermediği gelen bilgiler arasında.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri