Sanayiciye Sicil Kaydında Son Uyarı

Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, “Sanayi Sicil Belgesi” olmayan işletmeleri, ceza yemeden belge almaları için uyardı.

Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, “Sanayi Sicil Belgesi” olmayan işletmeleri, ceza yemeden belge almaları için uyardı. Görgülü, faaliyette olan ancak sanayi siciline kayıt yaptırmayan işletme sahiplerinin, 31 Aralık'a kadar kayıt yaptırması durumunda 731 TL cezadan kurtulacaklarını söyledi.

İl Müdürü Görgülü, yaptığı açıklamada, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Nihat Ergün’ün girişimleri ve çabaları sonucu sanayi işletmelerine müjde niteliğinde 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu hükümleri uyarınca sanayi işletmelerinin, üretime geçtikten sonra iki ay içerisinde sanayi sicile kayıt olması ve Sanayi Sicil Belgesi alması yasal zorunluluğuna karşılık bu süre içerisinde belge almayanlara idari para cezası uygulanmaktaydı. 2 Ağustos 2013 Tarih ve 28726 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6495 sayılı kanunla Sanayi Sicil Kanunu’na eklenen geçici madde 2 gereği, ne zaman faaliyete geçtiğine bakılmaksızın bugüne kadar sanayi sicile kayıt olmayan sanayi işletmelerinin, 31 Aralık tarihine kadar kayıt olmaları ve Sanayi Sicil Belgesi almaları halinde idari para cezası uygulanmayacak. Kayıt yaptıranlar, daha önceden ödenen 731 TL idari para cezasını ödemeyecekler. Sanayi Sicil Belgesi alınması yasal zorunluluk olmakla birlikte söz konusu belgeye sahip sanayi işletmeleri, elektrik faturalarını sanayi abonesi tarifesinden yüzde 25 civarında indirimli ödeyecek. İhraç kaydıyla mal teslimlerinde KDV tecil-terkin işlemlerinden faydalanabilecek. Kamu İhale Kanunu hükümleri uyarınca yapılacak ihalelerde yerli isteklilerin belirlenmesi ve ayrıca sanayi ürünlerinin yerli malı kabul edilmesi gibi avantajlara sahip olacak.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri