Sanayici zor durumda

Ortadoğuda yaşanan halk ayaklanmasının Konya sanayicisini zor durumda bıraktığını söyleyen ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Ortadoğudaki ticari ilişkilerin sekteye uğradığını belirtti
Ortadoğu’da yaşanan halk ayaklanmasının Konya sanayicisini zor durumda bıraktığını söyleyen ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Ortadoğu’daki ticari ilişkilerin sekteye uğradığını belirtti
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ASKON Konya Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Rusya’ya yapılan iş gezisi ile ilgili bilgi veren Yakup Yıldırım, Tunus’ta başlayan ve dalga dalga yayılarak birçok Ortadoğu ülkesinde etkisini gösteren halk ayaklanması nedeniyle şirketlerin ticari faaliyetlerine ara verdiklerini bildirdi.
BASKICI REJİMLER BİR AN ÖNCE BİTMELİ
Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde devam eden halk ayaklanmaları sonucu Mısır’da Hüsnü Mübarek döneminin bittiğini hatırlatan Yakup Yıldırım, “Otoriter, baskıcı ve toplumu dışlayan modelleri asla kabul etmiyoruz. Sokaklara dökülen milyonlarca insanın bağımsız, adil, insanca bir yaşamın direnişini göstermekte olduğunu görüyoruz. Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde yaşayan ve çalışan on binlerce insan, ülkemiz adına çalışan, katma değer sağlayan, ticari faaliyetlerde bulunan binlerce iş adamımız var. Biz o ülkelere istila için değil, ıslah için gitmeliyiz. Yeni oluşan Ortadoğu ve Afrika coğrafyasında Müslüman ülkelerin kendilerine yeni bir rota çizmeleri gerektiğine, ülkemizin de bu coğrafyadaki ülkelere siyasi ve ekonomik öncülük yapması gerektiğine inanıyoruz” dedi.
TİCARİ FAALİYETLERDE SIKINTILI SÜREÇ
Halk ayaklanmalarının bir an önce halkın lehine sonuçlanması temennilerinde bulunan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, “Konya sanayisi genel olarak Ortadoğu ve Afrika ülkeleri ile ciddi ticari ilişkilerde bulunuyor. Tunus’ta başlayan ve birçok Ortadoğu ülkesini etkisi altına alarak bugün Libya’yla devam eden ayaklanmalar, Konya sanayicisine de büyük zarar verdi. Bu sürecin uzaması daha büyük sorunlara yol açacak. Çünkü birçok firma geçici olarak ticari ilişkilerini durdurdu. Sürecin uzaması ile belki anlaşmalar feshedilecek veya daha farklı sorunlar ortaya çıkacak. Üreticimizin ürettiği elinde kalacak, küçülmeye gidilebilecek. Bu tür felaket senaryolarının gerçeğe dönüşmemesi için ayaklanmaların bir an önce son bulması gerekiyor” diye konuştu.
RUSYA GEZİSİ OLUMLU SONUÇLANDI
ASKON Konya Şubesi’nin 14-19 Şubat tarihleri arasında 48 işadamından oluşan heyetle Rusya’ya iş gezisi düzenlediğini, gezinin oldukça verimli geçtiğini bildiren Yakup Yıldırım, “Gerçekleştirdiğimiz bu ticari gezide Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Başkanlığı’nın organize ettiği bir iş toplantısı, RUTİD adlı Türk ve Rus işadamlarının kurduğu bir dernekle işadamları görüşmesi gerçekleştirdik. Yaptığımız görüşmeler olumlu geçti ve yeni ticari ilişkiler geliştiren arkadaşlarımız oldu. 2011 yılı içerisinde 3 farklı ülkeye daha iş gezisi düzenlemek arzusundayız” ifadelerini kullandı. Rusya ile ticari faaliyette bulunan sanayicilere de bazı uyarılarda bulunan Yıldırım, “Rusya’da faaliyet yürütmekte olan firmaların herhangi bir odaya kayıt yaptırma mecburiyetlerinin olmaması, Rusya pazarını risk faktörü olarak karşımıza çıkarmaktadır. Bu yüzden ödeme garantili işler dışında asla bir çalışmaya girilmemesi büyük önem arz etmektedir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri