Sanayici, Mersin Limanında çözüm aradı

Konya sanayisinin ithalat ve ihracatta en çok kullandığı Mersin Limanında yaşanan sorunlar, Konya Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda Mersin Limanı yöneticilerine iletildi
KSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin ve KTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Haydaroğlu’nun koordinatörlüğünde gerçekleşen toplantıya Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği  (MIP) Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan, Gümrük ve Dış Ticaret Müdürü Metin Altınsoy, CFS Müdürü Kerem Kavrar ile Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Konya 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin, Konya sanayisinin en fazla Mersin Limanı’nı kullandığını, bu yüzden Mersin Limanı’nın Konya için önemli olduğunu söyledi. Şahin, ayrıca Mersin Uluslar arası Liman İşletmeciliği yöneticilerine Konya sanayisi hakkında bilgi verdi.
ÇÖZÜM YOLLARI KONUŞULDU
Mersin Uluslar arası Liman İşletmeciliği  (MIP) Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan ise, Mersin Limanı’nın işlem hacmi, kapasite ve alan olarak Türkiye’nin en büyük limanı olduğunu ifade etti. Limanın özelleştirildiği 2007 yılından bu yana 140 milyon dolar yatırım yapıldığının altını çizen Tezkan, “Türkiye’nin en güvenli limanıyız, dünyadaki en güvenli limanlardan biriyiz. Ancak dünyada krizin yaşandığı bir dönemde ihracatçılarımızın ve ithalatçılarımızın işleri de zorlaşıyor. Böyle bir ortamda eksiklerimizi görmek, yapabileceklerimizi tespit etmek amacıyla Konya’ya geldik” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası tarafından ortaklaşa hazırlanan “Mersin Limanı İşletmeciliğinde Karşılaşılan Sorunlar” maddeler halinde okunarak, çözüm yolları konuşuldu. 
HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri