Sanayici için sevindiren gelişme

Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ''Referandumdan çıkan sonuç ülkede demokrasinin güçlenmesi ve sanayicilerin önünün açılması açısından önemli bir gelişmedir'' dedi.
 
Büyükhelvacıgil, yaptığı yazılı açıklamada, milletin tercihini değişimden yana kullandığını belirterek, halk oylamasından çıkan sonucun Türkiye için hayırlı olmasını diledi. 
Milletin kararına saygı duyulması gerektiğini ve çıkan sonuçtan ekonominin de olumlu yönde etkileneceğin dile getiren Büyükhelvacıgil, şunları kaydetti: 
''İş dünyasının temsilcileri olarak bizler her zaman, zengin, kalkınmış, insanların refah seviyesini yükseltebilmiş bir ülke için, daha fazla demokrasinin ve özgürlüğün şart olduğunu, bunun yolunun da yeni bir anayasadan geçtiğini vurguladık. Nitekim, ortaya çıkan sonuç bizim bu talebimizi ve inancımızı teyit eder niteliktedir. Dolayısıyla, 12 Eylül'deki referandum, özellikle Türkiye'de yeni bir anayasanın yapılması için önemli bir adım olarak değerlendirilmeli ve toplumun tüm kesimleri bu bilinçle hareket etmelidir.'' 
İŞ DÜNYASI İÇİN DEMOKRASİ VE İSTİKRARIN ÖNEMİ
Büyükhelvacıgil, iş dünyası için Türkiye'nin daha demokratik olması ve istikrarını korumasının son derece önemli olduğuna değinerek, şu görüşlere yer verdi: 
''Çünkü, ekonomi ve yatırım, istikrar ister, güven ister. İstikrarın ve güvenin olmadığı yerde insanların refah seviyesini artırmak mümkün değildir. Bu yüzden Türkiye, siyasetçisiyle, iş adamıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve toplumun diğer bütün kesimleriyle birlikte ekonomiye odaklanmalıdır. Referandumdan çıkan sonuç ülkede demokrasinin güçlenmesi ve sanayicilerin önünün açılması açısından önemli bir gelişmedir.'' 
Büyükhelvacıgil, Türkiye'nin, bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe, ortak akla ihtiyacı olduğunu, yeni anayasa çalışmalarında iktidarın, muhalefetin ve tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak bir mutabakata varmalarını arzu ettiklerini vurguladı.



 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri