Sanayici için fırsat

14-17 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Dünya Ticaret Köprüsü programına Konya’dan 19 firma katılacak. Programın yeni pazarlara açılmak için vizyon sağlayacağı belirtiliyor

Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (AKTİSAD)’ın bağlı olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarfından organize edilen Dünya Ticaret Köprüsü Programı’nın Konya tanıtım toplantısı AKTİSAD binasında çok sayıda sanayici ve işadamının katılımıyla gerçekleştirildi. Programda konuşan AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın, AKTİSAD’ın da bağlı olduğu TUSKON’un en geniş çaplı uluslararası organizasyonunun Türkiye – Dünya Ticaret Köprüsü olduğunu belirterek, programın 14-17 Haziran 2010 tarihlerinde İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’ne gerçekleştirileceğini duyurdu. Programın içeriğiyle ilgili bilgiler veren Ali Akın, “Dünyanın en geniş katılımlı ticari zirvesi olan programa 150 ülkeden 2 bin ithalatçı firma Türkiye’ye gelecek. Türkiye’den bin 400 firma ile ikili iş görüşmeleri yapılacak, 400 ürün tanıtım standı ziyarete açılacak” dedi. Konyalı işadamı ve sanayicilerin de bu buluşmaya büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Ali Akın, “Son başvurularla birlikte Konya’yı temsilen AKTİSAD üyelerinden 19 firma stant açacak. Yaklaşık 100 işadamı ve sanayici ise ikili iş görüşmelerine katılarak zirveye iştirak edecek. Son başvuruların alındığı programa yoğun bir şekilde başvurular devam etmekte, kontenjanlar dolmaktadır. Her sektörden katılımcılar için ve her firma ölçeğinde iş görüşmeleri imkanı olacaktır. Herhangi bir ülkeyi ziyaret etme maliyetine kıyasla çok daha düşük bir maliyetle ve çok daha az zaman harcayarak iş yapma imkanı sağlanmış olacaktır” dedi. Programın, ülkeler ve pazarlar hakkında birinci elden bilgi alma fırsatını da sunduğuna dikkat çeken AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın, “Düzenlenen ticaret köprüsü programı ile yeni pazarlara açılmak için vizyon sağlanmış olacaktır. Zirveye katılan firmalar, toplamda 3 bin 400’ü işadamı ve sanayici olmak üzere yaklaşık 10 bin kişilik seçkim bir topluluğa marka ve ürünlerini en doğru şekilde tanıtma imkanına kavuşmuş olacaktır” diye konuştu.

Konya’nın otomotiv, makine yan sanayi, gıdı ve tarım makineleri sanayinde ön plana çıktığını dile getiren Ali Akın, Dünya Ticaret Köprüsü Programı’nda da bu sanayi dallarının dünya çapında tanıtımının yapılacağını, yapılan ikili görüşmelerle iş hacminin geliştirileceğini bildirdi. Gazetecilerin yönelttiği sorular üzerine Konya’nın dış ticaretine ve lojistik köy çalışmalarına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Akın, “Konya’nın denizden uzak olması ve ulaşım sorunu hinterlandının daralmasına neden oluyor. Bu nedenle de yatırımcılar Konya’ya fazla yönelmiyor. Aslında Konya sanayi ve ticaret için avantajları olan bir şehir. Fakat bu dezavantajları, avantajlarının önüne geçiyor. Bunu önlemek için Mersin – Konya arası tren hattının ve Ankara-Konya arası hızlı tren çalışmalarının en kısa sürede bitirilmesi gerekiyor” dedi. İlk defa ihracat yapacak olan firmalara da tavsiyelerde bulunan Akın, ihracatta sabırlı ve ısrarcı olmanın çok önemli olduğunu belirtti. Türkiye’nin dünya genelinde dış ticarette ciddi bir hacmi olduğunu dile getiren Akın, bunda hükümetin dış politikada yaptığı açılımın ve açılan Türk okullarının etkili olduğunu ifade etti.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri