Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır: İstihdam oranında yüzde 50 ile tarihi bir zirveye ulaştık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türkiye'deki istihdamın 32 milyon 900 bini aştığını belirterek, "İstihdam oranında yüzde 50 ile tarihi bir zirveye ulaştık. İşsizlik oranımız yüzde 8,4 ile son 12 yılın en düşük seviyesine geriledi." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Manisa'da Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulunarak sanayicilerle istişare toplantısı yaptı.

Olgun Çelik firmasının OSB'deki yeni yatırımının açılış törenine katılan Kacır, burada yaptığı konuşmada yeni yatırımın heyecanını paylaştıklarını, Türk ekonomisine güvenen, ülkenin kalkınmasına katkı veren herkesi baş tacı etmeye devam edeceklerini söyledi.

Son 22 yılda asra bedel projeleri ve yatırımları hayata geçirerek Türkiye'yi küresel bir üretim üssü haline getirdiklerini ifade eden Kacır, ülkenin dört bir yanında yükselen fabrikalarla artık küresel tedarik zincirlerinin vazgeçilmez oyuncusu, üretim rekorları kıran bir Türk sanayisi olduğunu belirtti.

Türkiye ekonomisinin son 15 çeyrektir kesintisiz ve istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü aktaran Kacır, şöyle konuştu:

"İstihdamımız 32 milyon 900 bini aştı. İstihdam oranında yüzde 50 ile tarihi bir zirveye ulaştık. İşsizlik oranımız yüzde 8,4 ile son 12 yılın en düşük seviyesine geriledi. İhracatta cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyelerindeyiz. Bir başarı hikayesinin özeti niteliğindeki bu göstergeler asla tesadüfi değildir. Devletimizin bu ülke için taş üstüne taş koyan her teşebbüsün her daim yanında yer alması ve özel sektörümüzün devletimizle omuz omuza hareketi bu başarı tablosunu ortaya çıkardı. Siyasi istikrarla tahkim edilen ekonomik istikrar, yeni yatırımların önünü açtı. Teknolojideki paradigma değişimlerinin tehdit değil aksine doğru adımlarla bir fırsat olduğu anlayışı bizler için yüksek teknolojili sektörlerde yeni atılımları mümkün kıldı."

Kacır, Türkiye sanayisinin lokomotifi konumundaki otomotiv sektörünün farklı devrimleri eş zamanlı yaşadığını ifade etti.

Batarya maliyetlerinde yaşanan düşüşler ve iklim değişikliği etkisinin elektrikli araçlara yönelimi hızlandırdığını vurgulayan Kacır, sensör, haberleşme ve yapay zeka teknolojileriyle araçların çevre unsurlarıyla ve birbirleriyle haberleşebilen bağlantılı ve otonom araçlara dönüştüğünü kaydetti.

"BYD, 1 milyar dolar büyüklüğünde yatırım gerçekleştirecek"

Türkiye'nin son 22 yılda adeta sıfırdan inşa ettiği AR-GE ve inovasyon ekosistemi, güçlü üretim altyapısıyla otomotiv sektörünün yeni mobilite ekosistemi dönüşümüne liderlik etmeye hazır olduğunu dile getiren Kacır, "İşte bu anlayışla, elektrikli araç devrimini doğru zamanda yakalayarak Türkiye Yüzyılı'nda da teknolojide öncü, üretimde güçlü bir Türkiye için adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Yeni nesil endüstri politikamızın somut örneği doğuştan elektrikli ve akıllı otomobil TOGG'u Sayın Cumhurbaşkanımızın iddiası ve güçlü liderliğiyle yollara çıkardık." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri