Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Türkiye kapsayıcı bir toplum oluşturmayı hedefliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin dijital açıdan kapsayıcı bir toplum oluşturmayı hedeflediğini belirterek, "Türkiye şu anda G20 üyeleri arasında en uygun fiyatlı internet sağlayan ikinci ülke konumundadır." dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kacır, Brezilya'nın ev sahipliğinde, Maceio kentinde gerçekleştirilen G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı'na katıldı.

Kacır, "Dijital Kapsayıcılık, Evrensel ve Anlamlı Bağlanabilirlik" ile "Dijital Devlet-Güvenilir ve Kapsayıcı Dijital Kamu Altyapısı İnşa Etmek", "Çevrim İçi Bilgi Bütünlüğü ve Dijital Ekonomide Güven" ile "Sürdürülebilir Kalkınma ve Eşitsizliklerin Giderilmesi İçin Yapay Zeka" başlıklarında düzenlenen iki ayrı oturumda konuştu.

Dünya nüfusunun yaklaşık üçte birini oluşturan 2,6 milyar insanın internet erişiminden yoksun olduğunu belirten Kacır, "Bu dijital uçurumu kapatmak için acil küresel inisiyatifler geliştirmek gerekmektedir. Dijital eşitsizliği azaltma konusunda ulusal çabalar önemlidir ancak sürdürülebilir kalkınmanın elde edilmesinde uluslararası işbirlikleri elzemdir." ifadesini kullandı.

Kacır, dijital uçurumu kapatmanın, güvenilir, sürdürülebilir ve dayanıklı dijital altyapının kurulmasını gerektiren koordineli küresel eylemi zorunlu kılmakla mümkün olabileceğine dikkati çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri