Sanayi Üretim Endeksi, Ocak’ta yüzde 2,3 arttı

Sanayi Üretim Endeksi, 2013 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 arttı.

Alt sektörler incelendiğinde madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 0,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,7, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 0,5 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2010=100 temel yıllı olarak hesaplanan 2013 yılı Ocak ayı Sanayi Üretim Endeksi sonucunu açıkladı. Yeni hesaplama ile mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış serilerin kapsamı genişleten TÜİK, karşılaştırılabilirliği sağlamak amacıyla 2010 temel yıllı endekslerini, 2005 yılına kadar geri çekti.

Sanayi Üretim Endeksi, 2013 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3,6 düşüş, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,2 artış, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 3,2 düşüş gösterdi.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2013 yılı Ocak ayında üretim endeksinde bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 3,3 ile ara malı imalatında gerçekleşti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri