Sanayi Sitesi Müteahhit Arıyor

Ardahan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Selahattin Yılmaz, müteahhitlerden yakınarak, ilde neredeyse herkesin kendisine müteahhit dediğini ama iş yaptıracak bir müteahhit bulamadığından yakındı.Ardahan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif...

Ardahan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Selahattin Yılmaz, müteahhitlerden yakınarak, ilde neredeyse herkesin kendisine müteahhit dediğini ama iş yaptıracak bir müteahhit bulamadığından yakındı.

Ardahan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Selahattin Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, Ardahan Küçük Sanayi Sitemsinin en büyük ihtiyaçlarından biri olan barınak için 1997 senesinde üyelere ayırdığıkları 40 bin dönüm kadar bir arazileri bulunduğunu belirtip, ''Bu araziye kat karşılığı bir müteahhit arıyoruz. Bize 132 daire verecek. Ne kadar çıkarsa geri kalan onun olacak. Tabiî ki temel parası da verebiliriz.” dedi.

Başkan Yılmaz, belediye rayiş fiyatına göre metre karesi 30 liradan gerçek sanatkarlara arsa temin ettiklerini belirtip, ''İhtiyacına göre bir adadan bir parsel çıkartıyoruz. Sanayinin projesine uygun bir şekilde vatandaş iş yeri yapıyor. İsteyen her kese arsa vermiyoruz. Biliyoruz ki bu adam sanatkardır gerçek bir iş sahibidir. Ticari amaçlı yer vermiyoruz. Gerçek iş adamı ve Ardahanımıza yaptığı yatırımdan işsiz vatandaşımıza istihdam oluşturan kişilere arsa veriyoruz. Sanatkar olarak işini devam ettirmek isteyenlere kapımız sonuna kadar açıktır.'' ifadelerini kullandı.

Ardahan Küçük Sanayi sitesinde iş yeri olarak değil de depo olarak kullanan iş yeri sahiplerine tepki gösteren Yılmaz, bu kişilerin kooperatiften yararlanamadığı gibi kooperatife de üye yapmadıklarını dile getirip, “Geçmişte, yaşlı üyelerimiz Hakk'ın rahmetine kavuşmuşlar. Bunların bazıları göç etmiş. Kiraya vermişler veya satmışlar. Yeni alıp depo olarak kullanan bu kişiler hiçbir şekilde kooperatiften yararlanamazlar" dedi.

Başkan Yılmaz, “Ardahan Küçük Sanayi Sitesinin 132 tane iş yerimizin tüm hepsine kamera koyduruyoruz. Güvenlik amaçlı. Bazı iş yerimizin önündeki araçlardan marş ve dinamo söküldü. Bu nedenle genel kurul kararı ile teklif usulü bir Ardahanlıya ihale kaldı. Yaklaşık 40 bin liraya 132 tane iş yerimize güvenlik kamerası takılıyor. Sanayi sitemizin camisi yoktu. Cami için sanayi girişinde bir arsa ayrıldı. Bin metre kare arsa camiye hibe ettik. Sanayimize cami yaptırmak için bir dernekte kurduk. Derneğin başkanlığına da Ardahan PTT’den emekli Posoflu Şemsi beyi getirdik. Yerimizi tespit edip evraklarla birlikte kendilerine teslim ettik. Bu yıl inşaatına başlama hazırlığı içindedir. Bütçesi eksik olduğundan dolayı hazırlık yapıldığını” dile getirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri