Sanayi bölgesine itfaiye kurulmalı

BÜSAN Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Azman, “Sanayi bölgemizde sürekli yangınlar ortaya çıkıyor. Sanayilere yakın bir itfaiye merkezinin olmaması hasarın artmasına sebebiyet veriyor” dedi

Konya Marangozlar Sanayi'de kereste ve dekorasyon atölyesinde çıkan yangında alevler 8 iş yerine sıçradı. Çıkan yangın sonucunda büyük maddi hasar oluştu. Can kaybının olmaması ise teselli sebebi oldu. Sanayi bölgelerinde çıkan yangınlar büyük maddi kayıplara yol açıyor. Yangınlara en hızlı şekilde müdahale edilmesi gerektiğini belirten BÜSAN Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Azman, sanayi bölgelerine yakın bir itfaiye merkezinin olmadığını, bu sebeple de çıkan yangınlara müdahalenin geciktiğini aktardı. Azman, “Konya’da çok sayıda sanayi bulunuyor. Sanayiler yangın riskinin yüksek olduğu yerlerdir. Çıkan küçücük bir ateş müdahale gecikirse büyüyebiliyor. Sanayilere en yakın itfaiye merkezi 7 kilometre uzaklıkta” diye konuştu. Geçtiğimiz gün çıkan yangına müdahalenin geciktiğini ifade eden Azman, sanayilere yakın itfaiye merkezinin olmamasının büyük sorun teşkil ettiğini belirtti. Azman, “Bayramın 4. günü Mar-San Sanayi Sitesinde büyük bir yangın hadisesi yaşandı. Sanayi merkezlerinde itfaiye olmaması sebebiyle yangına müdahale gecikti. Biz sanayilere itfaiye ihtiyacı olduğunu defalarca dile getirdik” sözlerini kullandı.

5 YIL ÖNCE VERİLEN SÖZ TUTULMADI

Çıkan yangında 8 iş yerinin kül olması bölgede yapılması planlanan itfaiye merkezini tekrar gündeme getirdi. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in sanayi bölgesine itfaiye sözü verdiğini, ancak bu söze rağmen itfaiye merkezinin oluşturulmadığını dile getiren Azman, “Sanayi bölgemizde sürekli yangınlar ortaya çıkıyor. Sanayilere yakın bir itfaiyenin olmaması hasarın artmasına sebebiyet veriyor. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek sanayilere itfaiye merkezi kurulacağına dair söz verdi. Ancak 5 yıldır bu itfaiye merkezi kurulmadı. Bizler itfaiye merkezinin kurulacağı yeri bile gösterdik. Bugün çıkan yangınlarda hasarın artmasının sebebi eski belediye yöneticileridir” açıklamalarında bulundu. Büsan Sanayi Yönetimi olarak itfaiye yerini ayarladıklarını söyleyen Azman, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Büsan Sanayi Yönetimi olarak itfaiye yerini ayarladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’dan itfaiye merkezini hayata geçirmelerini istiyoruz. Oluşturulacak itfaiye merkezi sayesinde yangınlara müdahale daha da hızlı yapılabilecek.”

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri