“Sanatı güzel yapan insanın kendisidir”

Konya’da yaşayan birçok dizi ve filmde rol alan 50 yaşındaki Cahit kaya “Sanatı sanat yapan insandır. Konya’da sanata değer potansiyel var ama sanatçı yetişmiyor” dedi.

Konya dizi ve film sektörü içerisinde son yıllarda gelişme göstermeye devam ediyor. Konya tarihi ve kültürel dokusu ile filmlerde ve kliplerde öncelikli seçilen şehirler arasında sayılmaya başlandı. Konya, dizi ve filmlere ilham kaynağı olurken, bu şehirde istenilen düzeyde sanatçı yetişmemesi de gözlerden kaçmıyor. Oyuncu Cahit Kaya, “Konya gençliği sanata değer vermeli. Ve biz bir yolunu bulup bu gençliği sanata yönlendirmeliyiz” dedi.

“GENÇLİĞİ SANATA YÖNLENDİRMELİYİZ”

“Konya halkı televizyon dizilerinde oynadığım dönemlerde bana çok ilgi gösterdi ve hala da göstermeye devam ediyor” diyen Oyuncu Cahit Kaya, birçok dizi ve filmde rol aldığını da belirterek, şunları söyledi: “ Üç dizide iki de sinema filminde yer aldım. Zaman zaman tiyatro gösterilerinde de yer alıyorum. Sert görünümüm herkesin ilgisini çekiyor. Ağırlıklı olarak mizacıma uygun şekilde sert rollerde oynuyorum. Şuanda sinema filmlerinde ön plandayım. Kendim de bir sinema filmi çektim. Filmin senaryosu da bana aitti. Gençlere örnek olacak bir film çektim. Gençleri ötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak, onları iyiye yöneltecek konular üzerinde çalışıyorum. Sanatın örnek alınmasını istiyorum. Gençlerin sanata değer vermesi gerekir. Gençler sanata yöneltilmeli. Konya’da sanata değer var ama sanatçı yetişmiyor.”

SANAT YETENEK İSTER

Sanatı insan içindeki güneşe benzeten Oyuncu Cahit Kaya, ” Bu işin eğitimini almadım. Allah'ın verdiği bir yeteneğim var. Beni bugünlere yeteneğim ve görüntüm getirdi. Çocukluğumdan beri şarkı da söylüyorum. Ses yarışmalarına da katıldım, finale kadar yükseldim. Sanat tutkum, beni oyunculuğa sürükledi. İnsanlardan bir saygı görüyorum. Onların saygısını boşa çıkarmak istemiyorum. Sanatı ölene kadar bırakmayı da düşünmüyorum. Sanat bırakılmaz, sanat insanın içindeki güneştir o öldüğü zaman sende öldün demektir” şeklinde konuştu.

MUHARREM DURSUN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri