Sanat eseri gibi stadyum

2004 yılında hizmete giren ve o yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Portekiz'in Braga Belediye Stadyumu, ilginç mimarisi ve doğa ile iç içe olması nedeniyle büyük dikkat çekiyor

ÇOK YABANCI DEĞİL

Portekiz'in 3.büyük şehirlerinden biri olan Braga'nın stadyumu sadece Portekiz'in değil Avrupa'nın da en gözde stadyumlarından biri. 2004 yılında hizmete giren ve Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Braga Belediye Stadyumu 3 Kasım 2016 tarihinde de temsilcimiz Atiker Konyaspor'u ağırlamıştı. Braga FC-Atiker Konyaspor karşılaşması 3-1'lik yenilgiyle bitmişti. Diğer Türk takımları da Braga Stadyumu'na çok yabancı deği. Geçtiğimiz yıl Fenerbahçe ve önceki yıllarda Galatasaray da bu stadyumda Braga FC ile karşılaştı.

UEFA SANATI OLARAK GÖRDÜ

UEFA’nın “sanat eseri” olarak gördüğü enteresan bir stadyum. Kale arkası tribünlerinin yerine kayalıklar bulunan Braga Belediye Stadı 80 milyon Euro'ya mal olmuş. 30 bin kapasiteli stadın özellikleri ve değişik mimari yapısı oldukça dikkati çekiyor. Stadyumun içerisi de labirent gibi. Stadyumun içerisinde kaybolmamak elde değil.

ÇOK SAYIDA ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Stadyum Portekiz’de 2004 yılında düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası için belediye tarafından 2003 yılının sonuna tamamlandı. Kayalıkların oyularak yapıldığı stat, yakınında bulunan maden ocağı nedeniyle Türkçe olarak “Madenci” lakabıyla biliniyor. Stadın mimari açından uluslararası ödülleri de bulunuyor. Portekizli mimar Eduardo Souto de Moura tarafından yapılan stadın inşası için yaklaşık 1 milyon metreküp taş çıkarıldı. Doğa ile mimarinin iç içe geçtiği statta skor tabelası da kale arkasındaki kayalıkların üzerinde bulunuyor. Doğal yapısıyla beğeni toplayan statta karşılıklı olarak yer alan ve çelik halatlarla birbirine tutturulan sadece iki tribün var. Kale arkasında tribünler yerine kayalıklarının olduğu statta, hem futbol oynamak hem de maç seyretmek ilginç bir deneyim oluyor.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri