Sanat desteklenmeli

Din görevlisi ressam Muhsin Kaleli, dini ve tarihi mekanları konu alan "Derviş" ismini verdiği beşinci kişisel sergisini açtı. 28 yıldır imamlık yaptığını dile getiren Kaleli, sanatsal çalışmaların daha fazla desteklenmesini istedi

Ali Gav Medresesi'nde düzenlenen yağlı boya tablolardan oluşan serginin açılışına Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Şeker, eski Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Güzel Sanatlar Fakültesi idarecileri, KOMEK kursiyerleri ve öğrencileri ile çok sayıda sanatsever katıldı. Sergilenen eserler katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Serginin açılışında söz alan Vali Muammer Erol, Kaleli'yi tebrik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Kaleli'ye teşekkür ederek, ''Konyamızda böyle bir sergiye imza attığı için tebrik ediyorum kendisini. Ali Gav Medresesi'nin restorasyonuyla güzel bir kullanım alanına kavuştu. Bu mekanda hattat da olunur, ressam da neyzen de. İnşallah Muhsin Bey'in bu mekan ile iletişimi artarak devam eder" ifadelerine yer verdi.

RESİM UZUN SÜREÇ İSTİYOR

Daha sonra söz alan Mustafa Kabakcı da yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz günlerde görüştüğümüz Ahmet Yaşar Hoca, dedi ki '12. yüzyılda Konya'ya bir isim bulmak gerekirse masallar şehri demek gerekirdi'. Şu an 21. yüzyıldayız Konya'yı yeniden bir masal şehri yapmanın gayretindeyiz. Biz geleceğe inşallah bir masal şehrini hediye edeceğiz. Değerli ressamımızı güzelliklerin tozunu aldığı için teşekkür ediyoruz" dedi.

Ressam Muhsin Kaleli de yaptığı konuşmada resimleri yapmak için uzun bir süreç harcandığına işaret ederek, 2011'den bu yana yaptığı resimleri Konya'da sergilemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Resme merakının çocukluk yaşlarında başladığını aktaran Kaleli, "Profesyonel olarak 2005'ten bu yana resimle ilgileniyorum. 28 yıllık imamım. 5. kişisel sergimi sanatseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyorum. Bu serginin açılmasında emekleri geçenlere teşekkür ediyorum. Sanatın desteklenmesi lazım" şeklinde konuştu. Sergi, 10 Nisan'a kadar açık kalacak.

MUHSİN KALELİ KİMDİR?

1963 yılında İzmir Urla’da doğdu. Aslen Beyşehir Yenidoğan’lıdır. Bergama 14 Eylül İlköğretim Okulu'nda ilk eğitimini bitirdikten sonra Konya İmam Hatip Lisesi'ne başladığı orta öğretimini Beyşehir İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1986 yılında İzmir Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi'nde üniversite eğitimine başladı. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı lisans eğitimini burada tamamlayamadı.1996 yılında A.Ö.F Sosyal Bilimler bölümünü bitirdi.1987-1992 yılları arasında Meram Güney dere köyünde imam olarak görev yaptı.1992 yılından bu yana Meram Müftülüğü Yorgancı camiinde imam-hatip olarak görevini sürdürüyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri