'Sana Dün Bir Tepeden Baktım Aziz Bursa'

Bursa’yı tepeden kuş bakışı görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Uludağ’daki ‘Bakacak terası’na akın ediyor. Yahya Kemal Beyatlı’nın ‘Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul’ şiirini hatırlatan manzarada, hemen her gün...

Bursa’yı tepeden kuş bakışı görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Uludağ’daki ‘Bakacak terası’na akın ediyor. Yahya Kemal Beyatlı’nın ‘Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul’ şiirini hatırlatan manzarada, hemen her gün yüzlerce insan Bursa’yı kuşbakışı görme imkanı buluyor. Sabahın erken saatlerinden başlayarak gece geç saatlere kadar Bursa’yı seyreden ziyaretçiler, aynı zamanda bu unutulmaz anları fotoğraflayarak ölümsüzleştiriyor. Yeni teleferiğin faaliyet girmesi ile zirveye akın eden yerli ve ağırlığı Araplardan oluşan yabancı turistler, kenti de Bakacak'tan seyretmeden inmiyor.

Günübirlik ziyaretçiler Uludağ’da hem piknik yapıp günün stresini atıyor, hem de kenti yüzlerce metre yükseklikten muhteşem manzaralar eşliğinde izleme fırsatı buluyor. Öyle ki Arabistan’dan Dubai’ye, Irak’tan Suriye’ye kadar günde yüzlerce yerli ve bayancı ziyaretçi çıktığı Uludağ’ın zirvesinde kurulan bakacaktan kenti izlemeden dönmüyor.

Özellikle hafta sonları hem kentin stresinden uzaklaşıp piknik yapmak, hem de sıcak havadan hafta sonu kurtulmak için kendini Uludağ’ın zirvesine atan binlerce kişi, gelmişken Bakacaktan da aşağıyı seyretmeyi ihmal etmiyor.

ULUDAĞ BAKACAKTAN GÖRMEK MUHTEŞEM

Uludağ ve Bakacak'a Bursa’dan çıkan Soner Kaya, herkese gelip burayı görmeyi tavsiyesinde bulunurken, “Bu gün bizim pikniğimiz vardı aşağıda. Ondan sonra buraya geldik. Bakacak'a ilk defa geldim. Burayı çok methediyorlardı, güzel bir yer havadar bir yer, havası çok temiz, güzel, insan saatlerce oturabilir burada. Manzarası çok güzel.” dedi.

Irak Kerkük’ten gelen Sener Vanlı ise, Uludağ’ı çok beğendiğini vurgularken, “Bursa ve Uludağ’a ilk kez geldim. Çok güzel, Allaha şükür, çok güzel, yapanların eline sağlık, güzel işler olmuş burada, havası güzel, milleti güzel.” şeklinde konuştu.

Bursa’dan Uludağ’a çıkan Ali Osman Çalışkan da, misafirlerini Uludağ’a çıkardığını belirterek, şöyle dedi: “Ben daha öncede buraya gelmiştim. Ama Bakacak'ta daha güzel yenilikler yapılmış. Misafirlerimiz de çok beğendi, memnun kaldılar. Böyle bir ortamı, havayı buldukları için çok memnun oldular. Onlara da sürpriz oldu. Yeni geldiler, bende alıp buraya getirdim, piknik yapıyoruz. Eğer buraya biraz daha el atılırsa Bursa’mız için büyük bir katkı sağlar.”

Balıkesir’den gelen Cengiz Özefe de, Bakacak'ın harika bir yer olduğunun altını çizerek, “Duyduk, merak ettik, geldik buralara, gelmemize değdi. Çok güzel, harika bir yer, görülmeye değer.” şeklinde övdü.

Bursa ve Uludağ’ın çok güzel olduğunun altını çizen Sevil Çalışkan da, Bursa’yı kuş bakışı görmenin muhteşem olduğunun altını çizerek, “Ailemizle piknik yapmaya geldik, piknik yaptık, burayı da gezmeye geldik. Herkese tavsiye ederiz.” dedi.

Bursa’dan piknik için Uludağ’a çıktıklarını ifade eden Melek Horoz da, şu değerlendirmelerde bulundu: “Piknik için Uludağ’a geldik, görüntüyü seyretmek içinde Bakacağa geldik. Çok güzel bir manzara var. Bakacak çok güzel. Bursa’yı buradan seyretmek çok güzel bir duygu, gördüğümüz, bildiğimiz yerleri birde burada görmek daha güzel.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri