Şan: Transfer bitmedi

Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan yeni sezonun tüm camiaya hayırlı olması temennisinde bulunurken, transfer sezonunu sol kanat, forvet ve kaleci alarak tamamlayacaklarını ifade etti. Şan, 3 oyuncu alacaklarını söyledi

Yeni sezon çalışmalarına devam eden Torku Konyaspor’da Başkan Ahmet Şan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Şan yeni sezonunun hayırlara vesile olması temennisinde bulunurken, sözlerini şu şekilde devam ettirdi, “Dün itibari ile 2014-2015 sezonunu açtık. Konyaspor camiamıza, taraftarımıza, futbolcularımıza hayırlı olsun. Konyaspor’umuzun geçen senenin üstüne koyarak daha iyi neticeler alması gerektiğine inanıyoruz. Transferler devam ediyor. Takımımızı genel anlamda koruduk. Sadece Gekas ve Djalma noktasında bazı sorunlar var. Djalma’nın bonservisinin Porto’da olması, Gekas’ın belli bir performans durumuyla alakalı olarak transfer komitemizin aldığı karar doğrultusunda takımda değiller. Yeni transferlerimizden aramıza katıldı bu arada. İyi bir çalışma programımız var. Bu program kapsamında takımımızın performansını yeniden gözde geçireceğiz. Kaleci, sol kanat ve forvet mevkilerinde takviye düşünüyoruz.”

“YERLİ MALİYETLERİ 2-3 KAT ARTTI”

TFF tarafından alınan 5+3 yabancı kuralının hatasına değinen Başkan Ahmet Şan, alınan karar için Türk futbolunun henüz hazır olmadığını ifade etti. Şan, “Federasyonumuzun aldığı 5+3 kararının Türk Futbolu adına çok erken bir karar olduğunu bu yıl hepimiz gördük. Bu yıl yerli oyuncuların maliyetleri 2-3 kat arttı. Bizden bunarı talip edenler var. Birde bütçemizi göz önüne alarak hareket ediyoruz. Astronomik rakamlar talep edildi bizde bu işlerin içine girmedik. Yabancı kaleci oynatılırsa sahada 4 kontenjan kalıyor. Bu da teknik heyetin düşüneceği bir konu. Yerli kaleci için uğraş veriyoruz ama olmazsa yabancı kaleciye dönme durumumuz var.” dedi.

“MARTİNS’İ KULÜBÜ SALMAK İSTEMİYOR”

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Şan, Martins için ellerinden geleni yaptıklarını ancak kulübünün kendisini salmadığını belirtti, “Şu aşamada sol kanat ve forvet konusunda görüşme içerisinde olduğumuz oyuncular var. Martins konusu var ki basına da yansıdı. Kendisinin istediği rakamı tüm şartları zorlayarak verdik. Ancak kulübü ile Aralık ayına kadar bir sözleşmesi var. Eğer bu durumu çözebilirse, Martins’i kadromuza kazandırmak istiyoruz. Henüz bitmiş değil ama birazda zor gözüküyor. Çünkü oynadığı kulübün kendisinden beklentileri çok fazla. Uzun yıllar sonra ilk defa lider olmuş ve gollerin yüksek çoğunluğunu Martins atmış. Böyle bir futbolcuyu da bırakmak istemiyorlar tabi. Ama biz istenilen tüm şartları yerine getirdik.”

“MADDİ İMKANLARI AŞIYOR”

Djalma noktasında istenilen ücretin Konyaspor’un maddi imkanlarını aştığını belirten Şan, “Djalma’nın bonservisi noktasında pazarlıklar devam ediyor, ancak istenilen para Konyaspor bütçesinin çok üstünde. Kendisine verilecek paranın haricinde paralardan bahsediyorum. Onun için bütçemizi düşünmek zorundayız. Geçtiğimiz sezon her ne kadar ligde kaldıysak da borcumuzu azaltamadık. Çok fazla azaltamadık. Bu sezonda bütçeyi ona göre ayarlamamız lazım. Belki Djalma’yı aratmayacak daha ekonomik futbolcularla görüşüyoruz, Dünya Kupası’nda oynamış isimler bunlar. Bir sol kanat ve bir forvet daha alacağız önümüzdeki günlerde. Ve kaleci konusu var…” şeklinde konuştu.

“O KONTENJANLARI BOŞALTMALIYIZ”

Takımdan ayrılması gündemde olan oyuncular hakkında da konuşan başkan Ahmet Şan, “2’şer 3’er yıllık anlaşmaları olan oyuncular bunlar. Thorvaldsson’un 3 yıl diğer oyuncuların ise 2 yıllık sözleşmeleri var. Onlarla ilgili PTT 1. Lig’den görüşmeler var. Şu anda 8 yabancı oyuncumuz var. Onları boşaltmamız lazım ki yeni oyuncular gelsin.” dedi.

“HER BÜTÇEYE UYGUN OLACAK”

Yen sezonda taraftarın merakla beklediği konulardan biri ise kombine ve loca fiyatları. Başkan Şan herkese göre bilet olduğunun müjdesini verirken, “Bilet fiyatlarımızı tespit ettik. Ancak teknik bir konu var; tribünlerde numaralandırma yapılmadı. Şunu söyleyebilirim her bütçeye uygun bilet olacak. Kombine den locaya kadar herkese, ve her kesime uygun kombineler olacak. Herkesin cebine göre bilet var. 42 bin kişilik stadyumu doldurmak kolay olmayacak. Onun için herkese uygun bilet olacak.” dedi.

NİHAT ERDOĞAN merhabahaber.com
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri