Samur için görkemli açılış

Şehit düşen hakem Muharrem Samur’un adının verildiği saha törenle açıldı. Samur’un babası ve Futbol İl Temsilcisi Hacı İbrahim Samur ise kendisi için çok gurur verici bir gün olduğunu söyledi
Vatani görevi sırasında şehit düşen hakem Muharrem Samur’un adının verildiği sahanın açılışı  törenle yapıldı. Yenilenen yüzüyle futbola hizmet verecek olan sahanın açılış törenine Konya Vali yardımcısı Nevzat Dalkıran, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı,  TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Mehmet Baykan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Başken üniversitesi Hastanesi Başhekimi Abdurrahman Kutlu, Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Futbol İl Temsilcisi ve aynı zamanda Şehit Muharrem Samur’un babası Hacı İbrahim Samur, şehidin yakınları ASKF Yönetim Kurulu Üyeleri, Amatör Kulüp Başkanları sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran gençlerin kahve köşelerinden koparılıp bu güzel sahalara çekilmesi için emeği geçen ve sahaya ahde vefa örneği göstererek bu ismi veren herkese teşekkür etti. Dalkıran ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu’na bir göndermede bulunarak takımların 11 kişilik kadrolarında en az 5 futbolcunun o şehrin nüfusuna kayıtlı olması gerektiği fikrini ortaya attı Dalkıran, “Bu güzel tesisi Konyamız’a kazandıran herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel sahaya spora hizmet etmiş şehidimizin isminin verilmesi ise ayrı bir güzellik. Bu sahadan Konya sporuna ve Türk futboluna birçok sporcu yetişeceğinden şüphem yoktur. Buradan bir düşüncemi de paylaşmak istiyorum. TFF Başkanı olma gibi bir düşüncem yok ama bir fikrimi söylemek istiyorum. Profesyonel futbol takımlarında temsil ettiklerin şehirlerin nüfusuna kayıtlı en az 5 futbolcu olması gerektiğini düşünüyorum.  O zaman karşılaşmaları daha zevkli izleriz diye düşünüyorum” diye konuştu.
SPORA DESTEĞİMİZ ARTACAK
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise yaptığı konuşmaya belediye olarak spora büyük destek verdiklerini ve yapacakları sahalar ve sunacakları imkanlarla bu desteklerin aratarak devam edeceğini söyledi. Altay: “Sahamızın önceki halinin fotoğrafı şu anda burada olsaydı da sizler bunu gösterme imkanımız olsaydı. Burası amatör sporcuların çile çektiği bir sahaydı. Ancak Futbol Federasyonumuz ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Baykan’ın katkıları ile sahamızı bu hale getirdik. Kendilerine teşekkür ediyorum.  Bu konuda bizlere büyük destekleri oldu. Bu güzelliğin devamı da Başkent Üniversitesi Hastanesi Baş Hekimi Abdurrahman Kutlu’dan geldi. Kutlu, sahanın ışıklandırması konusunda destek olacağını ifade etti. Işıklandırması da tamamlandıktan sonra sahamız 24 saat sporun hizmetinde olacak. Spor gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıkoymak için önemli bir etken. Biz bu konuyla ilgili olarak ciddi işler yapıyoruz. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü olarak Türkiye’nin en büyük Amatör Kulüplerinden bir tanesiyiz. Yaklaşık 14 branşta bin 500 çocuğumuza hizmet veriyoruz. Bu sayıyı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Selçuklu Belediyespor bir çok profesyonel kulüpten daha çok tesise sahip. Tüm yaştaki insanların spor yapmasını hedefliyoruz ve bunun için ciddi yatırımlar yapıyoruz. Şu anda 4 spor salonu inşaatı için çalışmalarımız yapılıyor. Önümüzdeki yıl bu salonlarımızın temel atma törenlerini gerçekleştireceğiz. Yapılan bu sahamızın Amatör Sporlarımıza başarılar getirmesini diliyorum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ŞEHİDİMİZİN ADINA YAKIŞIR BİR STAT OLDU
TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Amatör Sporu Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Mehmet Baykan ise sahanın ilk halinin şehit Muharrem Samur’a yakışmadığını hissettiğini ve bu hale gelmesi için gerekli çalışmaları başlattığını ifade etti. Baykan, “ Bir ahde vefa örneği olarak Selçuklu İlçe Belediye meclisimizin 2008 yılında sahaya Şehit Muharrem Samur isminin verilmesi kararı bizleri çok memnun etmişti. Ancak sahanın ilk halinin durumu beni rahatsız etti. Bu sahanın şehidimize yakışmadığını hissetim. Ogün bu sahanın zeminin ve etrafının değişeceği sözünü veren biri olarak şimdi çok mutluyum. Bu mutluluğu yaşamamızda bu stadın bu hale gelmesinde aynı zamanda stadın sahibi olana Selçuklu Belediye Başkanı İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu stadın zeminin değişmesi talimatını 2008 yılında Mevlana törenleri için Konya’ya geldiğinde veren Federasyon Başkanımız sayın Mahmut Özgener’e ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor İl Müdürümüze de bu stadın korunması için verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu stada komşu olan Başkent Üniversitesi Hastanesi de stadın korunması ve daha iyi hizmet verebilmesi için destek olmuşlar, ışıklandırması ve yedek kulübelerinin yapımını üstlenmişlerdir. Sayın Abdurrahman Kutlu’ya da teşekkür ediyorum” dedi. Mehmet Baykan ayrıca Dumlupınar Sahasının da bu hale getirileceği ve Meram Belediyesi ile birlikte bir saha daha yapılacağının müjdesini verdi.
ÇOK MUTLUYUM ÇOK GURURLUYUM
Şehit Muharrem Samur’un babası ve Futbol İl Temsilcisi Hacı İbrahim Samur ise kendisi için çok gurur verici bir gün olduğunu söyledi. Samur, “ Şehit yavrum Muharrem Samur artık bundan sonra amatöre gönül vermişliği ile anılacak ve yaşatılacak. Yavrumun isminin verildiği bu sahadan Konya sporunun yıldızları yetişecektir inşallah. Ben Futbol İl Temsilcisiyim. Böyle bir tesisi amatöre kazandıran tüm emekçilere teşekkür ediyorum. Bu güzelliklerin yansımaları ilerleyen yıllarda mutlaka görülecektir. Tekrar bu tesisin yapımında tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız ise Konya’nın tesis ve sporcu bakımından ülkenin önde gelen şehirleri arasında yer aldığını ifade etti. Yıldız ayrıca bu tesisler yapıldıkça Konya sporunun başarısının artacağını ifade etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri