Samsung'dan 718 Öğrenciye Teknoloji Eğitimi

Dünya teknoloji devi Samsung’un sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Türkiye’de hayata geçirdiği Samsung Akademi’de, 718 öğrenciye eğitim verilecek.

Dünya teknoloji devi Samsung’un sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Türkiye’de hayata geçirdiği Samsung Akademi’de, 718 öğrenciye eğitim verilecek. Geçen yıl İstanbul’da açılan ve 156 mezun veren Samsung Akademi, bu sene İzmir ve Ankara'da da açılmasıyla bu sayıya ulaşacak. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan teknik meslek lisesi öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitim programı, İzmir’de ilk yılında 180 öğrenciye ulaşacak. Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi-Denizcilik Meslek Lisesi’nde açılan Samsung Akademi’de, yeni laboratuvarlarda yedi teknik meslek lisesinden öğrenciler, uygulamalı eğitim imkanına kavuşuyor. Dört ürün grubunu kapsayan ve güncel teknolojilerle uyumlu, teknik ekipmanlarla donatılmış laboratuvarlarda bir sene boyunca verilecek eğitimi başarıyla tamamlayanlar, Milli Eğitim Bakanlığı ve Samsung onaylı sertifika almaya hak kazanacak.

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Kore gazileri, çok sayıda davetli ve öğrencinin katıldığı açılış töreninde konuşan Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, geleceğin mimarı gençler için yola çıktıklarını söyledi. Samsung Akademi’nin bilgi ve kaynaklarını seferber ederek gençlerin mesleki eğitimine katkı yapmayı hedeflediklerini belirten Joung, “Bu son derece önem verdiğimiz bir proje. Ege’nin incisi İzmir’de olmaktan dolayı müthiş mutluluk duyuyoruz. Bir yıl süren Samsung Akademi programından mezun olan gençlerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Samsung onaylı sertifikalarıyla kariyerlerine, bilgi birikimlerini ve tecrübelerini arttırmış olarak bir adım önde başlayacak. Bu projeyle Samsung Türkiye olarak, tüketici elektroniği sektörünün her geçen gün büyüyen ara eleman ihtiyacını pratik bilgisi ve donanımı yüksek yeni mezunlarla karşılamak üzere eğitime katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Vali Yardımcısı Erdoğan da şunları kaydetti: “İzmir’in istikbaline, sosyoekonomik gelişimine katkı sağlayacak önemli bir projenin başlangıcını hep birlikte yaşıyoruz. Sadece ekonomik kalkınmanın tek başına yeterli olmayacağı bilinciyle harekete ederek sosyal, kültür ve eğitim projelerinde de her zaman öncü ve örnek olma anlayışıyla hareket ediyoruz. Özel sektörün sosyal sorumluluk çerçevesinde üstlendiği projeler son derece sevindirici. Bu kez bu derece önemli bir proje olan Samsung Akademi, bizlere denizler ötesinden, Kore’den uzandı.”

İl Milli Eğitim Müdürü Bardakcı ise Türkiye’nin mesleki eğitimde birkaç eşiği aşmak zorunda olduğunu vurgulayarak, “Bunlardan bir tanesi, istihdama dönük eğitim planlaması. Bir diğeri de eğitimdeki teknoloji standartlarını yenilemek. Bu anlamda Samsung firması, son teknolojiyi öğrencilerimize sundu. Bu proje, mesleki eğitimdeki kaliteyi ve niteliği arttırmak, ara eleman sorununu çözmek anlamında büyük katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Samsung Electronics, tüketici elektroniğinin dört ana ürün grubu olan mobil cihazlar, beyaz eşya, ses ve görüntüleme cihazları, bilgisayar ve yan ürünleriyle ilgili uygulamalı eğitim verilmesini amaçlayan Samsung Akademi projesini, teknik meslek lisesi öğrencilerine yönelik olarak geliştirdi. Ürün teknik özellikleri ve onarımı, müşteriyle iletişim ilkeleri, Samsung servis altyapısı ve hizmet standartlarıyla ilgili eğitimler verilecek. İki dönem planlanan eğitim, bir öğretim yılı boyunca devam ediyor. Eğitimler. haftada iki gün 3’er saat sürecek. Okul dersleri dışında, 17.00-20.00 saatleri arasında verilecek. Program kapsamında öğrenciler, gerek ürünlerin teknik özelliklerini gerekse tamir ve teknik destek konusunu kapsayan uygulamalı eğitimleri, her alanın profesyoneli uzman eğitmenlerden alacak. Sertifika almaya hak kazanan öğrenciler, okuldan mezun olmadan önce teorik eğitimi pratikle pekiştirerek iş hayatı için önemli bir hazırlık evresi geçirecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri