Samsung’a göre Vista, Vindows 8’den daha iyi

Samsung'a göre Windows 8, PC pazarında gerilemeye neden olacak.

Mobil dünyasının lider üreticilerinden Samsung, geçtiğimiz yıl tanıtılan Windows 8 hakkında bir dizi değerlendirmelerde bulundu. Benzer açıklamalar daha önce farklı üreticiler tarafından da yapılırken; kimi üreticiler Windows 8’in bekleneni ortaya koyamadığını, kimileri ise işletim sistemi için sabırlı olunması gerektiğini ve böylece kullanıcıların kısa süre içerisinde benimseyeceğini ön görmüştü.

Korea Times’a konuşan şirket yetkililerinden Kim Yoo-chul “Global pazarda PC endüstrisi Windows 8’e rağmen daralıyor. Açıkçası Vista’nın Windows 8’den daha iyi olduğunu düşünüyorum” değerlendirmelerinde bulundu. IDC tarafından son dönemlerde açıklanan verileri dikkate aldığımızda mobil dünyasında yaşan büyümenin aksine PC pazarında az da olsa bir düşüş yaşanıyor. Kim Yoo-chul ise bu düşüşün süreç içerisinde de devam edeceğini bildiriyor.

Güney Koreli üreticinin büyük umutlar bağladığı ve üst seviye teknik özeliklerin yanı sıra şık bir tasarımla donattığı Windows RT tabanlı Samsung Ativ Tableti birçok ülkeden çekmeye karar verdi. Tabi bu durumda tabletin sahip olduğu işletim sisteminin payı etkin rol oynuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri