Samsung Galaxy S4'ün Başına Gelenler

Samsung yeni nesil Galaxy telefonunu tanıtmak için dünyanın öbür ucunda müthiş bir Unpacked etkinliği yaptı

Samsung yeni nesil Galaxy telefonunu tanıtmak için dünyanın öbür ucunda müthiş bir Unpacked etkinliği yaptı. Bu tanıtımın en büyük gizemi telefonun ilk kez New York’ta Radio City Music Salonunda tanıtabilmesi olacaktı ama Galaxy S4, Apple’ ın iPhone 4’ ün tanıtılmasından önce “prototipin bar da unutulması” hikayesi gibi bir durumun başına gelmesi ile bu etkinliğine katılan 3000 kişilik basın mensuplarına pek de sürpriz olmadı.

Çin kaynaklı 52samsung.com sitesinin ilk kez resimlerini paylaştığı S IV için zaten yorumlar yapılmış ve yorumların genel fikri “umarım bu olmaz” olmuştu. Telefon için benim şahsi yorumum ise; “sanki Galaxy S3 S olmuş” gibi geldi. iPhone 5 için yaşanan hayal kırıklığı Galaxy S IV’de de yaşanmış görülüyor. Bakalım bu yorumlar satışlara ne kadar etki edecek.

Bunun gibi hatalar aslında çok fazla oluyor. X-Men serisinin son filminin hiçbir animasyon eklenmemiş halinin internete verilmesi, Cem Yılmaz’ ın son gösterisinin henüz sinemalarda gösterimdeyken korsanlar tarafından internete eklenmesi gibi durumlarla da karşı karşıya kalıyoruz. Bu tarz olayların önüne Samsung ya da Apple gibi firmalar geçemiyorsa aslında yapacak çok da bir şey yok.

Daha evvelki yazılarımda belirttiğim gibi Mart ayının gelmesi ile şu anda sahne de oynayan 5 oyuncu var. Bunlardan en şık olanı HTC One, en sağlam olanı (en azından kağıt üzerinde öyle) Sony Xperia Z, en stabil olanı iPhone 5, en sürprizlere açık olanı LG Optimus G Pro, en güçlü donanımı olan da Galaxy S IV.

Galaxy S IV diğer telefonlara göre performans anlamında %20 oranında daha performanslı olacaktır. Pil verimliliği açısından da işlemcinin yeni yapısından dolayı diğer cihazlara fark atacağını düşünüyorum. Bu 5 telefonda aynı fiyatlara satılacak ya da halen satılmakta. Kimin neyi neden alacağına o anki ihtiyaçlar, operatörlerin yaptığı kampanyalar ve bir de sanırım Türkiye’ye ilk hangi telefonun giriş yapacağı belirleyecek.

Halen satılmakta olan iPhone 5 hariç diğer markalar, umarım daha fazla biz teknoloji severleri bekletmez.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri