Samsun'da halk lokantası 40 liraya etli yemek satıyor: Konyalılar da istiyor!

31 Mart'ta AK Parti'den seçimi yüzde 42,17 oy oranıyla kazanan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, vatandaş 'daha ucuza tüketebilsin' diye halk lokantası açtı. Konyalılar da şehirde ucuza ve kaliteli hizmet verecek halk lokantaları istiyor

Hayat pahalılığı, vatandaşın alım gücünün azalması lokantada yemek yemeyi imkânsız hale getirdi. Fiyatlardaki afaki artış, dışarıda yemek yemek isteyen vatandaşın bütçesini zorluyor. Konyalılar, şehirde ucuz ve kaliteli hizmet verecek halk lokantalarının açılmasını istiyor. İstanbul'daki uygulama AK Partili belediyeler tarafından da hayata geçirilmeye başlandı. Son olarak Samsun'da vatandaşı sevindiren bir haber duyuruldu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, ilçe terminalinin bulunduğu 153 Restoran'da fiyatların düşürüldüğünü söyledi.

SAMSUNLULAR BU KARARI ÇOK BEĞENDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin halka açtığı ilçe minibüsleri terminalindeki 153 isimli restoranda yemek fiyatları 40 TL ile 20 TL arasında sabitlendi. Bu karar, Samsunlular tarafından yoğun beğeni aldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan da “Burada yemekler de, fiyatlar da çok güzel. Samsun Büyükşehir Belediyesi ilçeler terminalinin bulunduğu alandaki 153 Restoranımızda tabldot uygulamasına geçerek fiyatlarımızı indirdik. Hem keseye hem damaklara hitap ediyoruz.” Başkan Doğan'ın bu kararı, sadece kendisine oy verenleri değil, diğer partileri tercih eden vatandaşları da sevindirdi. Birçok Samsunlu, “Helal olsun başkan” yorumlarında bulundu.

FİYATI DUYAN KULAKLARINA İNANAMIYOR!

Samsun'da halk lokantasındaki fiyatlar da görenleri şaşırttı. Ana yemekler 40 liradan, pilavlar 20 TL'den satışa sunuldu. Tabldot yemekler için de 70 lira fiyat belirlendi. Salataların 15 lira olduğu duyuruldu. Çorbalar ise 20 TL. Tas kebabı, İzmir Köfte, karnıyarık, sebzeli köfte, fırın tavuk, mantarlı tavuk sote, patates oturtma, tavuk haşlama, sebzeli tavuk, taze ve kuru fasülye 40 TL. Pirinç ve bulgur pilavı ise 20 lira. Çoban ve mevsim salata için de 15 lira belirlendi. Mercimek, ezogelin ve yayla çorbası da 20 TL. Samsun'da halk lokantasındaki bu fiyatı duyanlar kulaklarına inanamıyor.

KONYALILAR FİYATLARI YÜKSEK BULUYOR!

Birçok şehirde buna benzer kararlar alınırken, Konyalılar, restoranlardaki yüksek fiyatlardan dert yakınıyor. Bugün Konya'da en ucuz kuru fasülyenin tabağı 60 liradan, bir tabak pilav ise 35 TL'den satışa çıkıyor. Etli yemekler, etliekmek ve daha birçok çeşit yemek fiyatları ise daha yüksek. Konyalılar da tıpkı İstanbul'da, Samsun'da olduğu gibi ucuza ve kaliteli tüketecekleri halk lokantalarının bir an evvel açılıp, faaliyete geçirilmesini talep ediyor.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri