Samsun İş Dünyası, İhracatta Tim Listesine 55 Firmayla Girmek İstiyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Türkiye’nin 2012 yılında gerçekleştirdiği ihracatın yüzde 57,9’unu en çok ihracat yapan 1000 firması listesine Samsun’dan 14 işletmenin girmesi, şehirde memnuniyetle karşılandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Türkiye’nin 2012 yılında gerçekleştirdiği ihracatın yüzde 57,9’unu en çok ihracat yapan 1000 firması listesine Samsun’dan 14 işletmenin girmesi, şehirde memnuniyetle karşılandı. Birçok ulusal markayı geride bırakarak önemli bir başarıya imza atan Samsun’un ihracatçılar takdir topluyor. İşadamlarının bu başarısının, küçük çaplı ihracat gerçekleştirilen girişimcileri tetiklemesi bekleniyor. İhracat başarısını olumlu bulan Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, ihracatta ilk 1000 firma içinde 55 Samsun firması olmasını hedeflediklerini açıkladı.

Samsun ekonomisine önemli katkılar sağlayan ihracatçı firmalardan 14 işletme, TİM’in Türkiye’de en çok ihracat yapan 1000 firma listesine girdi. İhracatta büyük sıçrama yapan firmalarından Borsan Kablo Elektrik, British Amerikan Tobacco, Asçelik, Sampa Otomotiv, Yeşilyurt Demirçelik, Ulusoy Un, Samsun Makine Sanayi ve Yılmaz Tarım Ürünleri, Vezirköprü Orman Ürünleri, Elektrosan, Samsun Yem, Adeka, Yemsel, Erçal Fındık, Karaçuha Tarım Ürünleri, Samsun ekonomisinde başarı çıtasını yükselten firmalar oldu.

İLK 1000’DE 55 SAMSUN FİRMASI OLMALI

Samsun’dan 14 büyük ihracatçının listede yer almasının önemli bir başarı olduğunu ifade eden KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, “2012 vergi rekortmenlerinin açıklanması ve Samsun’dan ilk bin firma arasına 14 firmanın girmesi, Samsun iş dünyası olarak bizleri sevindirirdi. Şehrimizi en iyi şekilde temsil eden ve adını duyuran, 14 firmamızı tebrik ediyorum. Biz biliyoruz ki Samsun’da aynı başarıyı yakalayabilecek kapasitedeki firma sayımız daha fazla. Ancak bu firmalarımızın, dünya ile entegrasyonlarını geliştirecek fırsatları iyi değerlendirmeleri gerekiyor.” dedi.

STK’LARIN İŞ ORGANİZASYONLARI TAKİP EDİLMELİ

İhracata yönelik iş bağlantıları anlamında STK’ların faaliyetlerinin dikkate alınıp takip edilmesinin ve katılım sağlamasının faydalı olacağını hatırlatan Hacıkerimoğlu, “12 Eylül’de TUSKON un İstanbul’da düzenleyeceği Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Formu’na, işadamlarımızı davet ediyorum. İnşallah kısa zamanda yeni hedefimiz olan, ilk binde 55 Samsunlu firma, hedefimizi yakalamış oluruz. İnşaat, gıda, tekstil, enerji, turizm, madencilik ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarımızın katılımıyla oluşan, ticaret forumuna katılacak firmalarımızla, bu hedefe ulaşmada katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Biz KASİAD olarak yaptığımız organizasyon ve faaliyetlerin, ilk binde 55 firma hedefine ilk basamak oluşturmasını temenni ediyoruz.” bilgisini verdi.

TSO, TİM’İN İLK BİN LİSTESİNE GİREN 14 FİRMAYA ALKIŞ

Samsun’un ihracatta önemli potansiyele sahip olduğuna değinen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, bu potansiyelin artmasını arzu ettiklerini söyledi. Murzioğlu, “TİM'in 2012 yılı en çok ihracat yapan ilk 1000 firma araştırması bağlamında yapmış olduğu çalışma, Karadeniz Bölgesi’nin ihracat konusunda ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor. Mazeret üretmek yerine, çarkları daha hızlı döndürecek projeler üreteceğiz. Eylem planlarımızı hazırlıyoruz. Her geçen gün güçlenerek yükselen Türkiye ekonomisine katkı sağlayan tüm müteşebbislerimizi kutluyorum. TİM İlk 1000 İhracatçı Firma Listesi’nde yer alan kentimizin üreten, katma değer yaratan yıldızlarıyla büyük gurur duyuyoruz. Samsun 1 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirecek potansiyele sahip. Hedefe en kısa zamanda ulaşacak ve bu listede daha çok firmayla yer alacağız.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri