Şampiyonu babası keşfetti

Dünya rekoru kıran Konyalı milli halterci Nazmiye Muslu’ya babası keşfetti. Muslu: “2012’de Londra’da yapılacak Paralimpik Oyunları’nda altın madalya almak istiyorum”
Malezya’da düzenlenen Dünya Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’nda 106 kiloluk kaldırışıyla dünya rekoru kıran Nazmiye Muslu’nun, bu spora evlerinin yapımında kullanılan tuğlaları el arabasına yüklerken babasının dikkatini çekmesi sayesinde başladığı öğrenildi. Kırdığı dünya rekorunun ardından Malezya’dan memleketi Konya’ya dönen milli halterci Nazmiye Muslu (31), baba evinde yaptığı açıklamada, küçük yaşta voleybol ve basketbolla ilgilenmeye başladığını, boş vakitlerinde spor salonlarına giderek çalıştığını belirtti.
Spor sayesinde zamanla kol kaslarının geliştiğini ifade eden Muslu, “Halen oturduğumuz evimizi babam kendi imkanlarıyla yapıyordu. Aile fertleri olarak ona elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorduk. Ben de tekerlekli sandalyemde yerdeki tuğlaları el arabasına yükleyerek babama yardımcı olmaya çalışıyordum. Tuğlaları hızlı hızlı kaldırdığımı gören babam bana ‘sen halterci olacaksın’ diye takılmıştı” dedi. O günden sonra halter sporuna ilgi duymaya başladığını dile getiren Muslu, şunları kaydetti:
“2005 yılında bir bayan sporcunun teşvikiyle halter çalışmaya başladım. Kısa süre sonra katıldığım şampiyonalarda dereceler kazandım. 3 ay gibi kısa bir süre sonra yurt dışına çıktığım ilk organizasyonda Avrupa üçüncüsü oldum. Bu dereceden sonra spora daha da fazla bağlandım. Ardından Avrupa birinciliği elde ettim. 2008 Pekin Paralimpik Oyunları’nda dördüncülükle yetindim. Eve geldiğimde, şampiyonluğu kaybettiğim için günlerce ağladım. Bu beni daha da hırslandırdı. Malezya’daki başarım sanki içime doğmuştu. Rekoru kıracağıma yemin etmiştim. Ardından katıldığım şampiyonada yeminimi yerine getirerek, Ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırdım.”
HEDEF OLİMPİYATLAR
Babasının, haltere hobi olarak başladığını düşündüğünü, bu nedenle dereceler almaya başladığında hayretlere düştüğünü anlatan Muslu, bu süreçte en büyük desteği ailesinden gördüğünü, anne ve babasının kendisini sürekli teşvik ettiğini bildirdi. Şimdi 2012 yılında Londra’da yapılacak paralimpik oyunlarına  hazırlandığını dile getiren Muslu, hedefinin altın madalya olduğunu sözlerine ekledi. Muslu, spor hayatı boyunca desteklerini esirgemeyen Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Veysel Gülpınar ve çalışmalarını yürüttüğü Meram Belediyespor Kulübü Başkanı Serdar Kalaycı’ya teşekkür etti.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri