Şampiyonluk kupası Poljac’a gitti

Konyaspor Norveç’e gitti. Bahattin Karapınar başkanlığındaki heyet, geçirdiği trafik kazası sonrası felç olan ve fizik tedavi, rehabilitasyon sürecini ülkesinde geçiren Branimir Poljac’a şampiyonluk kupasını hediye etmek üzere Norveç’e g

Türk Hava Yolları’na (THY) ait bir uçakla saat 08.25 sıralarında Osla’ya hareket eden heyette Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar, Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Teknik Direktör Ziya Doğan ve takım kaptanı Eser Yağmur yer aldı.

BUGÜN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN
2 Nisan 2010’da Konya’da geçirdiği trafik kazası felç olan Konyaspor’un Hırvat Asıllı Norveçli futbolcusu Poljac’a şampiyonluk kupasını hediye edeceklerini belirten kulüp başkanı Bahattin Karapınar, “Yaklaşık liglerin bitmesine iki ay kala Konyaspor’un en önemli futbolcusu talihsiz bir kaza geçirdi. Bundan sonra futbol hayatı bitti ve felç oldu. Biz o gün hem kulüp başkanı olarak ve hem bütün takım olarak şampiyon olursak kupamızı Poljac’a götüreceğimizin sözünü vermiştik. O günden bu güne kadar Poljac’ın bütün tedavisi ile ilgileniyoruz. Şampiyon olduğumuz gün en az bizim kadar sevinen Poljac’a kupamızı götürüyoruz. Sadece kupa şekil olarak gitmiyor. Türk milletinin vefasını, Konyaspor’un futbolcusuna karşı gösterdiği büyük insanlık örneğini sergiliyoruz. Bugün hem bizim için hem de Türkiye için önemli bir gün” dedi.
BİR GÜN YENİDEN FORMASINI GİYECEK
Konyaspor’da 10 numaralı formayı giyen Poljac’ın formasının hiçbir futbolcuya verilmeyeceğinin altını çizen Karapınar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Poljac bundan sonra Konyaspor’un fahri hemşerisi oldu. Mümkün olursa bundan sonra her yıl Norveç’ten bir futbolcu transfer edeceğiz. Bunun içinde gidiyoruz aynı zamanda. Poljac yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Tabi omuriliğinde görmüş olduğu zarar kendisinin futbol oynamaya müsaade etmiyor. Kendisi hiç umudunu kaybetmedi kendisi sürekli bana “Ben 10 numaramı istiyorum. Benim 10 numaramı asla verme başkanö diyor. Bizde Poljac’ın 10 numaralı formasını hiç kimseye vermeyeceğiz. İnanıyoruz ki futbolcumuz yeniden yeşil sahalara dönecek ve bizde formasını teslim edeceğiz.”
İYİ BİR İNSAN
Poljac’ın Konyaspor için önemli bir futbolcu olduğunu belirten teknik direktör Ziya Doğan, “Bank Asya liginde verilen bir kupa var. Biz bu kupayı ona ulaştırmak için Oslo’ya gidiyoruz. Biz aslında Poljac kaza geçirdikten sonra futbolcularımızla birlikte bir karar verdik. Biz şampiyon olursak takım halinde ziyarete gidecektik ama şartlar uymadı. Şimdi biz en azından insanlık gereği bizde o kadar mücadele etmiş futbolcumuzu ziyaret etmek istiyoruz. Poljac çok önemli bir oyuncuydu ve oyunculuğundan ziyade çok iyi bir insandı. Allah kimsenin başına vermesin” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri